zondag 15 januari 2012

Toch een stukje

Na alle commotie van vorige week over wel of geen stukje en of geen stukje eigenlijk toch wel een stukje is, vandaag gewoon een stukje.

Wim wilde fietsen en wie wilde aanhaken kon maar mee. Op een enkeling na werd er niet op deze oproep gereageerd zodat Wim en Freek vanmorgen in het iso-harnas ten strijde trokken. 3 Graden, zonnetje erbij en zo goed als geen wind.
Geen Bert, Paul of Patrick te zien en dus reden wij om half 10 weg.
Na een bijzonder korte inspectie van het nieuwe honkbalveld van Leek op het terrein van VTL zetten we koers richting De Wilp. In alle rust reden wij onze kilometers in de hoop een verdwaalde of dolende ridder te doen aanhaken. De hoop bleef ijdel.

Onder de zon en de strakblauwe lucht was het goed fietsen en er deden zich geen noemenswaardige feiten voor. Geen verrassingsspeurtocht, geen telling van vogelhuisjes of koeien en zelfs geen flauwe grappen. Wel over de ernst van het leven. Beide deden we evenveel kopwerk, sprintten niet voor de bordjes en alles verliep in perfecte harmonie. Een tocht om in te lijsten.

Wel misten wij de andere ridders omdat zij niet konden delen in dit geluk. Toen we na 57km weer op de Dijklaan reden was alles nog in diepe rust en zachtjes zetten wij onze rossen in de stalling. Met een "goede zondag" namen wij afscheid en gingen elk ons weegs.


Statistieken:

57,00km in 2u 13m 42s
snelheid gem 25,6
snelheid max 31.6
hartslag gem 148
hartslag max 163



En wat deed de rest?

Van PdP weten we dat hij elke zondag wel wat mankeert. De ene keer moe, de andere keer de darms of ander ongemak. Maar toch, het voelt ook bij ons niet goed. Zou hij in het geniep ergens mee bezig zijn om ons op een onbewaakt moment te verrassen? Op het www wist ik data te achterhalen die er op wijst dat er inderdaad wat broeit (getuige ook de ATB die achteloos tegen de garagedeur geparkeerd stond).
Vandaag had het te maken met het verwisselen van de Tacxband voor de gewone buitenband op de race, want het trainingswiel is nog niet binnen. Zodra dat er is, dan is wisselen natuurlijk een fluitje van een cent en kan er elk moment tetacxt of geraced worden.



PdP statistiek:

36,5km in 1u 48m 26s
snelheid gem 20,2

Geen opmerkingen:

Een reactie posten