zondag 10 april 2011

Uit fietsen of uitfietsen en een hernieuwde kennismaking met de Freule

Voor mij was de zondagochtendprikkel van de Dijkridders bedoeld om uit te fietsen na de inspanning van zaterdag, maar dat pakte even anders uit. Om half 10 stonden er maar liefst 5 Dijkridders gereed om aan de prikkel te beginnen. Zelfs J-W stond in de startblokken. Hij had tot gisteravond laat zijn fiets geprepareerd en het resultaat mocht er zijn: een aan de remhandles op het stuur gekoppelde reminrichting in het midden van het stuur zodat hij rechter op kon zitten.
Zonnig weer, maar toch niet echt warm en redelijke wind.
Na een rondje Ronostrand namen we bij de Carolieweg na een uur afscheid van J-W die het mooi genoeg vond. Bert begon over een 100km en zo zetten wij koers richting Nuis en Marum. Via De Haar en Frieschepalen doken we onder leiding van Wim toch de bossen achter Bakkeveen weer in.
We weten nu waarom, want hij koerste recht op het prieel van de Freulevijver af. Hier deden wij ons tegoed aan de meegebrachte repen, leegden wij onze bidons en Wim zijn blaas.


Nog maar net op de fiets of Bert begon weer over een 100km. PdP had geen zin en Freek vond dat we dan eerder hadden moeten starten.
Langs Wijnjewoude en door Waskemeer kwamen we uit in Haulerwijk en de Dijklaan begon te trekken. Maar niet voor Bert. Tussen Zevenhuizen en Leek piepte hij ertussenuit om nog even de 100 aan te tikken. Laten we wel wezen, deze renner doet dat met 2 vingers in de neus.
Vanavond berichtte Bert dat hij niet alleen de 100 had aangetikt, maar er met 3% overheen was gegaan. Proficiat Bert met deze 103km!

Al met al een goeie generale voor komende zaterdag. Valkenburg here we come.

Statistieken:
75,4km in 2u 52m 12s
snelheid gem 26,0 km/h
snelheid max 34,0
hartslag gem 135 bpm
hartslag max 152

Geen opmerkingen:

Een reactie posten