maandag 25 april 2011

Dolende Ridders

Hadden we tot vorige week zaterdag nog een doel om voor te trainen, nu is dat verworden tot het rijden van wat doelloze rondjes rond de kerk.
Zondagochtend om 9 uur stonden er toch weer 3 echte Dijkridders en een aanhaak Dijkridder in de startblokken voor de zondagse prikkel. PdP fietste in Beekbergen, Harko achter de auto bij Lelystad en Bert wenste niet eerder dan 0930 te starten zodat het kwartet koers richting Nieuw-Roden zette. Direct een mooi tempo op de ketting en hoewel je het met Wim nooit zeker weet, als hij zegt een uur, dan is het een ronde van een uur. Tussen het Ronostrand en de put van de zandwinning door over Een-West en achterlangs naar Zevenhuizen.
Paul wilde vanwege de Pasen op tijd terug zijn zodat hij er voor het bord Zevenhuizen nog een sprint uit wilde gooien. Hij dacht met 2 vingers in de neus te gaan winnen, maar had buiten Wickie gerekend. Die zon op revanche na zijn door een gebroken ketting opgelopen Kievitsyndroom. Op 2 meter voor de streep had hij Paul te pakken en redde daarmee de eer van de Dijkridders.
Om 10 uur dachten we op de Dijklaan afscheid van Paul en J-W te nemen, maar de laatste haakte na een boterhammetje toch weer aan om nog even anderhalf uur mee te rijden.
Nu met z'n drieën richting Hoogkerk en van daar af in de achtervolging op een roze Borettirenner naar Peize. Vooral door het goede en niet te evenaren kopwerk van Wim hadden wij deze man tussen  Peizermade en Peizerwold al te pakken, terwijl het toch angstig dicht naar de 40 ging. Helaas moesten wij hem toen laten gaan en via Roderwolde reden we weer op Leek aan.



Prachtige zondag, prachtige rit van 60km. Prachtig ook van J-W om het zo lang vol te kunnen houden.
Even geen statistieken omdat er even geen doel meer is. Gewoon blijven fietsen.

2 opmerkingen:

  1. Geen doel meer ? Ik dacht dat er nog een MV beklimming op je verlanglijstje staat....en op die van Wim ;)

    Goed bezig zo !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Klopt Aart! Die Ventoux wordt nog wel een keer bedwongen en verdwijnt niet van de lijst.

    BeantwoordenVerwijderen