zaterdag 8 maart 2014

Houdt afstand

En dan is het zomaar weer zondagochtend half 10. Snel de laatste zaken pakken en de fiets naar buiten. Zoals gewoonlijk is de KL204 prachtig op tijd en ook PdP staat al gereed. JumboBerenn is deze week naar Nijverdal om te gamen en XdP wordt even voor Nieuw Roden bijgefietst. 
Eerst maar richting Steenbergen en achter het Ronostrand de bossen door. Met maar af en toe een stuk onverhard en een KL204 die op tijd stond werd het wel doorrijden om voor half één terug te zijn op de Dijklaan om daar de koffie met verse appelgebak naar binnen te werken. Deze keer niet uit de vriezer, maar gemaakt op het moment van vertrek en dus warm bij aankomst.

Bekend is het bij de meeste ATB-ers dat je off road minstens 10 meter achter je voorligger rijdt om ongewild bodemonderzoek bij stilvallen te voorkomen. Zo niet bij Klaas, hij zat prachtig in het wiel van P die na een scherpe bocht inderdaad vol in de remmen moest wat Klaas een nat pak opleverde. Nu hard trappen om weer droog te worden onderwijl pratend over de term houdt afstand. Geschreven met dt of d? en waarom.

Net toen we warm waren dook er een prachtig pad op dat "wel kon". Ja, ja, een brede zwarte strook door het land en hoe verder we kwamen des te modderiger het werd. Ruim anderhalve kilometer zwaar afzien door de bagger en met kluiten modder zo dik dat je de remmen niet meer zag. Geweldig dat het nog bestaat. Niks asfalt.

Via Zuidvelde naar Norg. Veel wielrenners op de weg en de snelheidsmaniak die ons weg dacht te trappen loopt nu nog uit te rekenen hoe het kan dat KL204 hem met de handen op de rug kon bijhouden en is ondertussen zover dat hij hiervoor in therapie moet. Van Norg in een rechte lijn naar Nieuw Roden waar XdP de fiets voor de auto ruilde om in Leek de beloofde appelgebak te halen ter ere van het diploma van Wickie.
Aanstaande zondag in de nieuwe kleding van de SFC.


Statistieken:
41,44km in 2u 03m 47s
snelheid gem 20,1
snelheid max 34,0
hartslag gem 151
hartslag max 177



Geen opmerkingen:

Een reactie posten