zondag 23 februari 2014

Oud geld

In klein verband vanmorgen naar Nieuw Roden. Alleen PdP en Wickie die XdP zouden halen. KL204 was op zoek naar een politiek correct antwoord in Den Haag en JumboBerenn was door zijn rug gegaan wat voor vandaag de spoeling erg dun maakte. Tegen de behoorlijk stramme wind in X opgehaald en koers gezet naar Roderesch. Nu eens niet richting Norg, maar richting Lieveren. Lekker onverhard door het bos en een korte pauze bij stuw 1. Vandaar geprobeerd stuw 2 te bereiken, maar de voorstelling op de kaart deed een kortere weg vermoeden dan die er in werkelijkheid is.

Met een mooie omtrekkende beweging terug richting Roden om vervolgens om de sterrenwacht heen het bos weer in te fietsen. Voor het goede gevoel wat extra meters in de beschutting van het bos om uiteindelijk toch bij stuw 2 terecht te komen. Na de pauze besloten eerst richting Bunne en Winde te gaan, dan een stukje richting Eelde en ov er Roderwolde terug. Het ging lekker voor de wind en in de zon, zo lekker dat we het bord Bunne misten en in Peize uitkwamen. Vlak voor Peize heb je nog De Pol met De bruinste kroeg van Peize waar we al voorbij waren toen XdP zich herinnerde morgen jarig te zijn. Nu kon eindelijk de in augustus vorig jaar gereserveerde flap van 20 euro stukgeslagen worden met koffie en appelgebak. En passant berekende X hiervan nog even de netto contante waarde en kwam tot de conclusie dat je op weinig plaatsen nog 3 appelgebak en 4 koffie kunt krijgen voor 12 euro.

Bijna hadden we koffie buiten gehad omdat de vertrekkende renners ons behoorlijk aan de praat hielden. Eenmaal binnen confisqueerden wij de stamtafel en in no time zaten we er met 7 man. Na de koffie door Peize en via Peizerwold naar Roderwolde, langs het meer en in Leek bij de Hema afscheid van X. Na 41,5km weer thuis.

Statistieken:
41,52km in 2u 7 m 35s
snelheid gem 19,5
snelheid max 30,9

Geen opmerkingen:

Een reactie posten