zondag 16 maart 2014

Voor het eerst op de race

Zaten wij een jaar geleden, vanwege de lang aanhoudende koude, nog met z'n vieren gebroederlijk naast elkaar in de garage van J-W naar de Godfather of Once upon a time in the West op groot scherm te kijken onderwijl trappend op onze Tacx, vandaag waren de omstandigheden geheel omgekeerd. Ongeveer 20 graden warmer en meer zon. Tijd dus om er op de race op uit te gaan.
Vorige week hadden een aantal helden dit al gepresteerd, maar Wickie had een handblessure die hem belette te gaan sporten. Vandaag maar liefst 5 helden voor de garage van PdP, waaronder 2 nieuwe gezichten, die van Auke en Michiel. De KL204 was geland uit Horneland, die hij met een 5de plaats had afgesloten en XdP zou in Nieuw Roden aanhaken op zijn proef Colnago. Met alle ingrediƫnten aanwezig werd er om kwart voor tien precies gestart.

Nog maar amper 10 km op pad en XdP meldde al dat zijn zadel begon te zakken. Een vervelend probleem, want de klem bleek gebroken te zijn zodat verder fietsen geen optie was. Samen met PdP keerde hij om en de andere 4 gingen verder richting Een en Haulerwijk. Plan was om zoveel mogelijk tegen de wind in te rijden en voor de wind aan naar huis. Gedurende de rit leek het wel of de wind telkens in onze richting draaide wat het behoorlijk zwaar maakte. Gelukkig kon Klaas ons lang uit de wind houden, maar vol tegen de wind naar de Wilp mocht Wickie op kop in de waaier. Met 26 constant was het jammer dat het eind van de weg eerder kwam dan de verzuring. Het laatste stuk over De Wilp en Jonkersvaart ging prachtig voor de wind en werd er een poging gedaan om de 50 nog even aan te tikken, maar te vroeg in het seizoen pieken is niet goed dus bleef het bij 46.

Halverwege de Jonkersvaart bleek het ons tegemoet komende trapstel te bestaan uit de voorzitter van de SFC en zijn echtgenote die haar nieuw aangeschafte Cube aan het teisteren was. Van Zevenhuizen naar huis was het uitfietsen en aan de blije gezichten van Auke en Michiel, die beide plannen hebben de Fietse Elfsteden te gaan rijden, was het een mooie en vooral niet te lange rit.


Statistieken:
48,33km in 1u 50m 06s (exclusief de 4km naar Nieuw-Roden)
snelheid gem 26,3
snelheid max 46,5
hartslag gem 150
hartslag max 180 (op kop vol tegen de wind)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten