zondag 6 oktober 2013

"Maar buurman, wat doet u nu?"

Morgen, kwart voor 10, Klaas gaat ook mee. Zo berichtte PdP gisteravond. En aldus geschiedde. Precies om kwart voor 10 vertrokken wij om XdP op te halen in Roden.

Geen wind, veel zon en niet echt koud. Doel: Veenhuizen en wel het daaronder liggende veengebied, het Fochtelooƫr Veen. P wierp zich op als reisleider en stuurde ons richting Steenbergen en van daaruit met een omweg naar Norg. Even leek het erop alsof de broedertwist weer zou oplaaien omdat ze tegelijkertijd tussen 2 paaltjes doorwilden en elkaar geen haarbreed gunden, maar Klaas kon het oplaaiend geweld in de kiem smoren. We hoefden ze in ieder geval niet uit elkaar te halen en voor de rest van de rit te scheiden.

Op enig moment wist P niet meer links of rechts en een doodlopende beslissing ontlokte ons de kreet: "Maar buurman......?" Of P echt de weg kwijt was of dit slechts veinsde zal altijd een raadsel blijven. Regelmatig werd er gevraagd naar de navigatie op het stuur van Wickie en heel even opperde X Wim te bellen.
Van Norg over Westervelde naar Huis ter Heijde en langs de vaart richting Veenhuizen. Hier was Klaas in zijn element, hier weet hij de weg en het duurde ook maar even of we verlieten het verharde pad om ons met klewangs en kettingzagen een weg te banen door de ondoordringbare bossen langs het veen.

Ook voor de Dijkridders geldt: Waar geen weg is maken ze er een.

Vanaf dit punt bleek KL een bijzonder goede reisleider met voorkennis omdat hij er de avond tevoren gewandeld had.

Omdat paden banen veel tijd kost en een aantal ridders op tijd stond verlieten wij het prachtige bos en koersten langs het museum (waar de bus al klaar stond) richting Een. Hoorden wij XdP nooit zingen, hier kon hij het niet laten en in de versie van ons aller Willy Alberti hief hij het refrein van De Dievenwagen aan.


Lach nooit, alsje die wagen ziet staan 
Je kunt hen gerust wel betreuren 
Denk maar alleen: wat hij heeft gedaan 
Kan morgen mij ook gebeuren 


Tijdens de drinkpauze van Klaas moest Wickie zo nodig de bulten die daar lagen bedwingen met zijn Giant waarop P en X beiden vol verbazing: "Maar buurman...."; riepen. De lol kon niet op toen wij later aangesproken werden door een stel onverlaten uit Nuis die met hun veel te dure materiaal dezelfde route reden als wij. Sommigen weten het altijd beter, maar wij weten: "Buurman knows best.."

Nu het beste er bij de helft er wel af was reden wij in een iets langzamer tempo richting America en namen in Nieuw-Roden afscheid van XdP en reden naar de Dijklaan. Volgende keer iets beter afstemmen over hoe ver en waarlangs, dan kunnen we ons daar beter op instellen.




Statistieken:
57,32km in 2u 41m 15s
snelheid gem 21,3
snelheid max 38,0
hartslag gem 143
hartslag max 173

Geen opmerkingen:

Een reactie posten