maandag 14 oktober 2013

De net geen Koen en Xander show

Zondagmorgen, tussen de buien door. Kwart voor 10 vertrekken naar de Pingo's. P wist de route en vanaf nr 45 met Klaas richting Zevenhuizen waar XdP op ons zou wachten. Met een klein beetje hoop op de aanwezigheid van Koen kon het een mooie show worden. Echter de Koen en Xandershow ging vandaag niet door. Koen was er vorige week door zijn stalen ros afgeworpen en lag nu te herstellen van zijn val. Waar hydrauliek in de remmen al niet goed voor is.

In Zevenhuizen nog geen spoor van X. Zou hij zich teruggetrokken hebben? Ziek? Geen zin? Jetlag? Eindelijk een fel oranje gekleurd shirt in de verte. Hij had vlak na vertrek gemerkt dat het toch wel koud was en was terug naar huis gegaan om zich warmer aan te kleden en 20 euro op te halen voor koffie met appelgebakkeveen. Heul verstandig.

Met z'n 4-en richting Bakkeveen om daar de heide onveilig te maken. Ergens na de geul pakten wij een andere afslag waardoor het aanvankelijke plan ietwat in duigen viel, maar met de kortste omweg konden wij toch de eerder bedachte route vervolgen.
Omdat we daar mooi beschut reden en weinig last hadden van de wind ging het helder op. PdP had zijn zinnen gezet op de Pingo's en daar hielden we even pauze. Hij wist er een hoop van te vertellen en later bleek dat hij het van het informatiebord stond op te lezen. Ja, ja hij heeft echt humor...

Nu kwam het moeilijkste deel van de tocht, want richting huis was het wind tegen. Gelukkig hielden de bomen het meeste tegen en kwamen we ongeschonden bij de Freulevijver aan. Deze keer geen fries kletsende ouden van dagen, maar een serene rust.

Eenmaal terug in Bakkeveen moest er besloten worden of we de lange saaie weg naar Allartsoog zouden nemen of de iets minder saaie weg richting De Wilp. Het werd het laatste en met Klaas als gangmaker waaierden wij rap tegen de wind in. Dankbaar gebruikmakend van zijn brede postuur was het van De Wilp richting Jonkersvaart via Coendersborg en een buitenwijk van Nuis eigenlijk nog maar een klein stukje naar huis. Echter een goed verhaal zou geen goed verhaal zijn als het venijn niet in de staart zat.

Midden in het Coendersbos zouden we een brug trotseren, maar vette pech achtervolgde XdP en voor hij het in de gaten had gleed zijn achterwiel weg en kon hij op de brug zijn evenwicht niet vinden. Nog geen 2 tellen later lag hij anderhalve meter lager in de greppel. Gelukkig stond er geen water in en miste hij op een haar na de paaltjes van de beschoeiing. Op een paar schaafplekken na bleef hij ongedeerd. Na deze gedwongen pauze om het adrenalinepeil te laten zakken reden we onze tocht rustig via de Zandpol uit.

Aan het eind van de middag zag ik XdP alweer springlevend bij PdP. Met de schrik vrij zogezegd.




Statistieken:
47,99km in 2u 14m 0s
snelheid gem 21,5
snelheid max 49,6
hartslag gem 144
hartslag max 175

Volgende week rijden PdP en Wickie in Overijssel en Gelderland en richten KL en XdP hun pijlen op de Ronde van het Ronostrand.

5 opmerkingen:

  1. Dit is dus de snelle groep van de Dijkridders.
    Albert, JW en ondergetekende hebben ongeveer bijna dezelfde route gereden alleen hadden wij een gemiddelde snelheid van 19 km/uur.
    Als wij extra gaan trainen mogen we dan ook eens mee?
    Gr. Wim

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wim "Calimero" Hut,
    Ik heb Albert "de buffel" zien vertrekken met jullie in het kielzog; als jullie gemiddeld 19 hebben gereden op dezelfde route, wordt het tijd voor een nieuw tellertje of een extra magneetje.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. http://static.panoramio.com/photos/large/49211407.jpg

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Sorry Wim, ik haak nu al af. Zelfs met extra trainen gaat mij dat niet lukken. Ik had al moeite om jullie zondag bij te houden. Ik denk dat ik dan maar aansluiting ga zoeken bij de dames van SFC Westerkwartier.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Aan sluiting bij de dames....dat ga ik ook doen, wat een goed idee!

    BeantwoordenVerwijderen