zondag 24 mei 2015

Op een mooie Pinksterdag

We kunnen er niet omheen, maar dat het een mooie dag is blijft een feit. Exact om kwart voor 10 vertrokken we met z'n drieën voor een rondje Veenhuizen van een kleine 50km. XdP en BeBe hielden het rustig en verkozen wederom de ATB boven de race en reden dus hun eigen koers.

Direct al moesten we het hebben over vorige week om het verhaal van Theo recht te zetten. Het klopt dat Albert Mol niet in Beetsterzwaag heeft gewoond, maar er schijnt een link te zijn met Willem Nijholt. We gaan dat niet verder uitdiepen omdat het over fietsen moet gaan.

Met het oog op de wind zouden we vanaf Oosterwolde mooi de wind in de rug hebben en een makkie naar huis. Net als vorige week zat het tempo er al mooi in en hielden PdP en ik KL uit de wind. Voor ons geen probleem omdat we elke week sterker worden. Zelfs P, die in het verleden vaker de benen stilhield omdat het te snel ging, kon goed tempo maken en reed sleurend op kop. De 30km-grens is geen obstakel meer en wordt steeds meer overschreden, ook tegen de wind.



Even voorbij Huis ter Heide zaten we in de zon voor het bespreken van het juiste plan. Richting Oosterwolde om zo een extra lus in het parcours te hebben en het voor-de-wind-traject iets op te rekken. Het mooie lange stuk langs de vaart maakte dat we langzaam konden versnellen en de snelheid boven de 30 konden draaien. Jammer dat zo'n weg ook eens ophoudt en we in de remmen moesten om over te steken. Weg tempo en weer opnieuw beginnen.
Automatisch pakten we de afslag rechts in plaats van rechtdoor en kortte PdP de route in. Desalniettemin hielden we het tempo mooi hoog en via Haulerwijk en De Haspel gingen we achterlangs Zevenhuizen naar Leek. Langs het hoofddiep gooiden P en Wickie het gas er nog even op om de 40 aan te tikken.

Na dik 46km weer thuis. Bakken in de zon en vanavond aan de BBQ.


Statistieken:

46,61km in 1u 43m 06s
snelheid gem 27,1
snelheid max 41,2
hartslag gem 146
hartslag max 172

Geen opmerkingen:

Een reactie posten