zondag 10 mei 2015

ATB met BeBe

Zaterdagavond, wordt er nog gefietst? XdP mag niet, KL zit in Zandvoort. PdP wil wel, maar dan een rustig rondje. Dan wordt het ATB en wil BeBe ook wel een poging wagen.

Met een kwartier vertraging vertrokken, anders is het geen kwartvoortienetappe meer, richting Roden en daar BeBe ophalen. We lieten haar het verloop van de koers bepalen en daarmee ook het tempo. Het werd Norg over de 2 stuwen.

Roden door en richting Lieveren, shortcut door het Windgat en het Sterrenbos in. Aan het eind daarvan ligt de eerste stuw. We gingen er niet over maar volgden de loop door het bos, achter de sterrenwacht langs, de weg over het Mensinghebos in. Heerlijk onverhard in een mooi tempo en af en toe de discussie over links, rechts of rechtdoor.
Via wat kruipdoor sluipdoor paadjes kwamen we over de stuw van Alteveer of wat daar nog van over is. Men heeft hier de loop teruggeven aan de natuur en er slechts een brug overheen gelegd. Hier een korte pauze en kijkend naar de 6 in de lucht cirkelende ooievaars bedenkend dat dit een jaar of 20 geleden heel bijzonder was. Tegenwoordig niet meer en horen ook deze prachtige vogels bij een normaal beeld van onze natuur in de achtertuin.

Via Roderesch en de gaslokatie van Langelo maakten we nog een paar mooie kilometers door het bos van Norg achtervolgd door een paar vreemde ATB-ers die weigerden kopwerk te doen. Terug over Steenbergen en de Zuurse Duinen maakten de rit af. Drank en ijs in Roden gaven wat extra energie voor het laatste deel van de rit die in iets hoger tempo afgewerkt werd. PdP had nog goede benen en wist er zowaar nog een 35+ uit te persen. Wickie kon niet meer versnellen en pikte pas weer aan toen P in de remmen kneep.


Statistieken:

35,17km in 1u 56m 35s
snelheid gem 18,1
snelheid max 30,7


Geen opmerkingen:

Een reactie posten