zondag 28 september 2014

Weg en waterbouw

We hadden een week de tijd om bij te komen van het 29-er geweld van Eus en om aan het idee te wennen dat X en BeBe er na het bijzonder afmattende Rodermarktweekend weer bij waren. PdP, KL204 en Wickie hadden onderweg naar Roden hun warming up al gehad en verwachtten dat van het Roder duo ook. In tegenstelling tot eerdere ritten had BeBe haar hybride verruild voor een heuse Merida ATB dus konden we echt het veld in.

Eerst een beetje zig-zag door Roderveld IV en via de Hullenweg het zandpad naar de Kaatsweg op. Van daar het Mensingebos in om vervolgens uit te komen bij de stuw. Dachten we, maar niets is minder waar. Om een lang verhaal over natuurlijk verloop van het diep kort te maken: de stuw is weg en wat rest is een houten brug over de beek. Tot onze grote vreugde konden we ook met de Viking voorop door het water naar de overkant:


Na deze prachtige onderbreking via Langelo en het oostelijke deel van het Norger bos over het Noordse Veld terug richting Roden. Meer eerste links en eerste rechts dan rechtdoor kwamen we terecht bij de stuw in het Sterrenbos. Voor BeBe was de lol toen wel af en werd het afzien. Gelukkig wist Wickie nog een mooie korte doorsteek door het Windgat en waren we na een korte historische excursie van XdP terug in Roden. Afscheid van X en BeBe en met P en KL terug naar Leek. Nog heel even het gas erop om daarna tot de Dijklaan uit te vieren.

Mooi en droog weer, maar we merken de verandering. Over 2 weken avec culottes.



Statistieken:
42,51km in 2u 06m 36s
snelheid gem 20,1
snelheid max 36,0
hartslag gem 144
hartslag max 184

Geen opmerkingen:

Een reactie posten