donderdag 4 september 2014

BBQ met nasleep

Op de zaterdag voorafgaand aan de kwartvoortien zondagrit reisden uit verschillende hoeken van het land leden van de bekende dP-familie naar het prachtige Twentse Fleringen (bekend van z'n Gröbbemolen) om zich daar te goed te doen aan de stukken vlees die daar door broer EdP vakkundig gefokt, geslacht en op de BBQ beetgaar bereid werden.

Zoals wij deze familie kennen gaat het de dag erna flink mis en heeft een ieder behoorlijk last van zijn of haar ingewanden. Zo ook deze zondag, daar waar een 10-tal uren eerder nog de toezegging gedaan werd mee te fietsen, konden KL204 en Wickie via de app een drietal afzeggingen noteren. Met andere woorden we moesten de klus met z'n tweeën klaren. Met dat in het achterhoofd vertrokken we al om half 10 tegen de wind in naar Zevenhuizen, de dreiging van een eventuele bui naast ons neerleggend.
Van de wetten van Aart kwam in deze fase van de rit niet veel terecht omdat er een wat dwarrelige wind stond die we niet mee of tegen hadden. Snel ging het wel en al even buiten Haulerwijk gingen de sluizen geheel tegen de afspraak in open. Nat schuilen bij de bushalte was het ook niet en zodra het droog dreigde te worden sprongen we weer op de fiets en vervolgden onze weg.

Niet dat het echt beter werd, er kwam zelfs onweer bij. Zo snel mogelijk onder dak komen of rechtstreeks naar huis. Gelukkig werd het aan de kant van Haule en Waskemeer al een stuk lichter en via Bakkeveen en De Wilp konden wij onze tenues droog rijden. Goed het gas erop en constant net boven de 35 ging het mooi voor de zondagochtend.
Eenmaal thuis nog geen spoor van PdP, hij hield zich rustig om op de maandagmiddag zijn revanche te nemen.


Statistieken:
42,89 km in 1 u 29m 14s

snelheid gem 28,8
snelheid max 38,7
hartslag gem 151
hartslag max 176



Geen opmerkingen:

Een reactie posten