zondag 7 september 2014

De acht van Klaas

Berichtje van Klaas op zaterdag: Jelte gaat ook mee. Nu weten wij van KL dat Jelte, de Klaasbroer zeg maar, keihard kan fietsen en dat af en toe ook doet. XdP had al gefietst en ging niet mee en PdP meldde zich zaterdagavond af wegens schilderswerkgerelateerde klachten. Heel slim had P zijn kaart voor de zondagochtendshow aan WH verpatst en dus zouden we met z'n vieren kunnen knallen.

Zondagochtend kwart voor tien op de oprit van de net uit Italië teruggekeerde J-W trof Wickie Jelte en Klaas, maar geen Wim. Navraag leerde dat hij al een half uur eerder vertrokken was. Zeker kaarten voor de verkeerde show. Maar goed, dan maar met z'n drieën, da's ook leuk knallen.
Voor Jelte hoefde het niet langer dan anderhalf uur waarop KL en Wickie besloten er daarna nog een rondje aan vast te knopen.

Direct in het begin ging het al helder op tegen de wind, op sommige momenten boven de 30. Nu kent Klaas het voordeel van na twee pedaalslagen warm te zijn, bij Wickie is dat pas na 3 kwartier. Een niet gering verschil dat even voor Oldekerk rechtgetrokken diende te worden. Het gas ging wat los en in een iets rustiger tempo ging het verder. Met een mooie boog via Grijpskerk over Noord- en Zuidhorn langs het water naar Enumatil. Het mooie rechte eind met de wind mee. Ook voorbij Enumatil ging het voor de wind langs het water, maar nu was bij Jelte het beste er wel af en kwam de aap uit de mouw. Hij had zaterdag ook al 70km gefietst en deze krachtproef kwam iets te vroeg.
Vrij snel waren we weer op de Steenhuislaan om Jelte af te zetten waarna wij koers zetten naar Zevenhuizen om daar een rondje van 31km binnen het uur af te ronden.

Knalhard ging het nu ook van Zevenhuizen richting Siegerswoude en snelheden van 34 tegen de wind in werden heel normaal.Op het stuk over De Wilp naar Marum hadden we de meeste last van de wind, maar eenmaal voorbij Marum konden we helemaal los.Tenminste dat dachten we. Ook deze keer was de wind iets gedraaid en bleef het grotendeel zijwind. Daar was geen rekening mee gehouden en  op de rotonde even buiten Niebert was de tank van Wickie leeg, hij kreeg het niet meer warm. Langzaam uitrijden naar huis gaf nog net een gemiddelde van boven de 30, maar het doel was zeker niet gehaald.

Het was ver, het was zwaar en het ging hard, maar heel mooi.

En waar die acht vandaan komt? Zie onze route...

Statistieken:

Ronde 1:
36,91km in 1u 19m 52s
snelheid gem 27,7
snelheid max 40,0

Ronde 2:
30,51km in 1u 0m 37s
snelheid gem 30,2
snelheid max 36,3

Deze keer geen hartslag omdat de batterij van de hartslagsensor leeg is.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten