zondag 6 april 2014

Rondje Moskou-Petersburg

Vandaag zonder KL204 die een dubbele verjaardag had en ook nog steeds zonder JumboBerenn die teveel last heeft van de enkelband van zijn linkervoet. Voordat PdP en Wickie vertrokken feliciteerden zij WimH met zijn 60ste verjaardag. Eerst XdP afhalen in het mooie Nieuw-Roden.

Nu wil het geval dat XdP, die sinds kort de trotse eigenaar van een echte Colnago, behoorlijk pech had in de eerste ritten. Onder andere brak tijdens een rit zijn zadelklem waardoor hij niet verder kon fietsen. Vandaag echter zouden het veel kilometers moeten zijn, want hij had er zin in. De zuidwester nodigde uit ook die kan op te rijden en zo werd Bakkeveen het eerste doel. P wist hier een mooi stuk dat hij al eens op de motor had gedaan en we besloten hem te volgen.
We bereikten Bakkeveen nooit, want even daarvoor bogen we af naar Waskemeer. Via de Leidijk zouden we vervolgens Moskou en Petersburg bereiken. Op de Leidijk hoorden we een luide knal en een schurend geluid uit X zijn fiets. Nadere inspectie wees op een dwars doormidden gebroken spaak. Wederom pech voor de Kaasbroer. Wickie probeerde een reserve spaak, die hij bij zich had, maar deze paste niet. Er zat voor X niets anders op dan het thuisfront te bellen en zich te laten ophalen.
Tot overmaat van ramp begon het ook nog te regenen en moesten de jasjes aan. Op last van X moesten P en Wickie doorfietsen. In de miezer via Moskou, Petersburg en Wijnjewoude naar Bakkeveen. Hier werd het droog en kon de rit vervolgd worden langs Siegerswoude, De Wilp, Jonkersvaart en Zevenhuizen naar huis. Nog even een kleine ronde van De Wolvenschans om de 50km vol te maken.
Net 2 minuten thuis een bericht van XdP dat ook  hij veilig terug was.

Nog 2 weken tot de AGR en we liggen op schema.
Nabrander van XdP: Nieuw-Roden hoort Roden te zijn. Dat doen we dus in het vervolg.


Statistieken:
50,45km in 1u 56m 17s
snelheid gem 26,0
snelheid max 33,5
hartslag gem 135
hartslag max 153

1 opmerking:

  1. Jullie zijn ook goed bezig voor over minder dan twee weekjes !
    Heb er zin in !!

    VDSH24

    BeantwoordenVerwijderen