zondag 27 april 2014

Amstel Gol Race 2014 (2)

Zaterdag 19 april

De dag van mijn 5e AGR en dit keer met Jeroen in mijn kielzog. Eigenlijk was hij de aanstichter van dit hele gebeuren. Helaas had hij weinig op de fiets kunnen zitten door een vervelende enkelblessure. Gelukkig kon hij met een ingetapete enkel op de fiets behoorlijk goed uit de voeten en was het de vraag of de 35 kilometers die hij getraind had voldoende waren voor de 100 van deze editie.
Gelukkig hadden wij onze sportmasseur bij ons en werd op zaterdagochtend de enkel deskundig in het plakband gezet.
Daar waar de clubgenoten van de SFC in alle vroegte waren gestart meenden wij er goed aan te doen op een later tijdstip te beginnen zodat we niet al te koud zouden starten. Het werd uiteindelijk half elf en toen brak ook de zon door. Nadeel van zo laat vertrekken is dat alle krentenbollen en bananen door anderen zijn meegenomen en we onze toevlucht moesten zoeken in repen en snelle Jelles.
Na eerst even aftasten ging het al spoedig in een mooi tempo en hadden we al snel de eerste beklimming gehad, maar bovenop de Geulhemmerberg ging het al mis. Daar ontbrak een 100 km-bord en namen we de verkeerde afslag waardoor we 6 km en een beklimming extra reden. Was de verkeersregelaar iets beter op de hoogte geweest, dan waren we binnen 500 m weer op de juiste route geweest. Maar goed, we hadden ook op de routebeschrijving kunnen kijken.
We waren niet de enigen met deze omweg en al gauw reden we in een groep van 5 door Meerssen naar het noorden. De enkel van Jeroen hield zich goed en hij redde zich prima met de 28 achter en was het bergop alleen een kwestie van blijven trappen. Af en toe haperde de voorderailleur en liep de ketting lastig naar de tripple en een steile bult op het middenblad is dan niet fijn.
De sfeer bleef goed, zoals die er altijd al is tijdens de AGR. In de verplichte pauze na 54 km nog getwijfeld of de windstopper uit kon, maar gezien de af en toe stramme wind hield ik deze aan. Met een telefoontje richting supporters gaven we onze verwachte aankomst voor de Fromberg aan en vertrokken voor het laatste deel van onze koers. Het weer bleef onveranderlijk mooi en onderaan de Vrakelberg werden wij aangemoedigd door Astrid, Maaike en Maurits. Nu nog de Fromberg, de Sibbergrubbe en de Cauberg.
Jeroen had vooral last van stilvallende voorliggers waar hij dan vervolgens niet omheen kon.



Met nog 2 bulten in het verschiet schoot het mooi op en de rit door Valkenburg gaf vleugels. Plankgas de Cauberg op om aan het eind de welverdiende medaille omgehangen te krijgen. Helaas voor J werd hij bijna klemgereden en moest de berm in. Na een kleine pauze kon hij verder en in Vilt kreeg hij zijn medaille. Een prachtige prestatie voor iemand met zo weinig kilometers in de benen.



Statistieken:
99,59km in 4u 21m 49s
snelheid gem 22,8
snelheid max 53,0
hartslag gem 139
hartslag max 173


Na een rust van ongeveer een half uur lekker in de zon besloten we het feestterrein te verlaten en naar Simpelveld te trappen. Zeg maar onze ereronde door Limburg. Via Gasthuis en Wolfhuis naar Scheulder en Ingber. In Ingber was het de bedoeling links af te slaan naar Schin op Geul, maar dan zouden we de beklimmers van de Keutenberg dwarszitten en dat wil je als liefhebber niet op je geweten hebben. Dus rechtdoor naar Gulpen. 
Op de eerste de beste kruising een omhelzing en een zoen van een aardige dame uit Heilo die we op weg hielpen naar Epen en geen kaart bij zich had. Haar medefietsers durfden dat niet aan en tot de rijksweg fietsten we ongeveer gelijk op. Vlak voor Partij scheidden onze wegen en trapten tegen de wind en de helling de laatste 6 kilometer naar Simpelveld.
En wat een mooie aankomst in ons vakantiehuis:





Statistieken:
20,6 km in 1u 08m 39s
snelheid gem 18,0
snelheid max 42,2
hartslag gem 138
hartslag max 162

Geen opmerkingen:

Een reactie posten