zondag 13 april 2014

Avontuur bestaat nog

Voor een bekend sigarettenmerk werd deze regel afgemaakt met: Proef het.....
Vandaag zonder te proeven toch een mooi avontuur. Het begon met een onwillig ventiel van KL204 dat uiteindelijk na druk van 2 pompen de strijd opgaf en 8 Bar in de band deed belanden. Ook vandaag zonder de Kaasbroer die samen met de Casus de 3W-tjes te logeren had en daar absoluut niet bij weg kon.

Met z'n drieën op weg en volgens plan van Klaas zouden we tegen de wind in richting Beetsterzwaag rijden, dan met een omtrekkende beweging om Drachten heen en vol voor de wind naar huis. Dat we met de week sterker worden is te merken aan de snelheid waarmee we tegen de wind in kunnen rijden en het gemak waarmee de trein in beweging blijft. Naar Beetsterzwaag is het met een beetje fantasie bijna één lange rechte weg en zoals gezegd ging het prachtig met overnemen tegen de wind in. Nu moet je er in Friesland echt rekening mee houden dat tegen de wind in heen, ook tegen de wind in terug kan zijn. Met dat bange voorgevoel lieten we na wat cyclocross Beetsterzwaag voor wat het was en bleven niet staan kijken bij de politiewagens en ambulance. Het kennersoog van Klaas wist een afgehakte hand te melden, maar het werkelijke verhaal vinden we wel op 112 Friesland.
De beloofde schitterende uitzichten lieten wat langer op zich wachten en de route over Veenhoop bleek na uitleg van een zeer vriendelijk fries gezin iets teveel van het goede (een kleine 25km verder). Dan maar terug door Drachten waar wij bij de JL204 (de broer van Klaas) een kleine pauze konden inlassen. Gelukkig snapt de aanstaande schoonzus van KL precies wat wielrenners nodig hebben en in no time stonden koffie en appeltaart op tafel. Driewerf hulde.
Hier konden we mee verder en even buiten Drachten ging het gas erop. Het lange rechte stuk naar Noordwijk zoefde onder de wielen door en we reden langdurig tegen de 40 per uur. Nog een klein stukje met zijwind, maar van Marum naar Tolbert konden we dit kunststukje herhalen.

Een prachtige rit onder goede omstandigheden. Klaar voor de Amstel Gold Race.



Statistieken:
74,10km in 2u 48m 42s
snelheid gem 26,4
snelheid max 39,6
hartslag gem 137
hartslag max 163

(als we het stuk door het bos over het zandpad niet meenemen wordt het 71,2km in 2u 37m 17s en 27,2 gem )

Na het avondeten de enkel van Jeroen in laten tapen en met hem een rondje rustig getraind. Houdt de enkel het en heeft hij er last van bij het trappen? Maar zoals de boer voort ploegde, trapte Jeroen er lustig op los en heeft geen last. Morgen kijken we verder.


Statistieken:
17,41km in 42m 42s
Snelheid gem 24,5
snelheid max 33,9
hartslag onbelangrijk


2 opmerkingen:

  1. Weer goed bezig !
    Volgende week zaterdag gaan we testen hoe het met onze conditie is gesteld ;)
    Ik ga deze week iets rustiger aandoen vanwege enkele opspelende lichamelijke klachten.
    Maarrrrr ben op tijd fit.....om gezellig aan de hotelbar te zitten :p

    VDS24H

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Door het vele waaierrijden weinig gesprekken gehad. Xander heeft dus niets daarvan gemist. Nog dank aan Klaas voor het tonen van de vele mooie plekjes in zijn Heitelân. Voor het examen reisleider is ie gezakt. De eerste 75 km van mij dit jaar; heb mijn tandvlees weer gevoeld.

    BeantwoordenVerwijderen