zondag 5 januari 2014

Vintage of Retro

Vintage of retro, dat was vanmorgen de vraag. Na enig zoekwerk op het www blijkt dat vintage gewoon een duur woord voor 2e hands is en dat zijn onze fietsen geenszins. Retro, dat wel, want dat is iets uit het verleden en omdat 3 van de 4 atb's van vandaag de tand des tijds glansrijk hebben doorstaan kunnen we spreken van retro.

Wat een verandering na vorige week. De helft in kilometers, minder grote wielen en een andere bezetting. Desalniettemin gewoon weer fietsen in een prachtige omgeving met schitterend weer. Samen met PdP en KL204 naar Nieuw Roden om XdP op te halen. We hadden geen strak plan en lieten het maar een beetje aan het toeval over waar heen te gaan.



Nog maar krap 10km onderweg reed PdP op z'n velg en moest er een band gewisseld worden. Dan is het wel handig als je een ATBinnenband bij je hebt en niet een Racevariant. Gelukkig heb je daar bij De Poel broers voor en kon de kaasbroer een juiste binnenband uit z'n binnenzak toveren. Band gelegd en verder. KL had er zin in en af en toe leek het alsof hij zijn vleugels wilde uitslaan. Wat kan die man een snelheid genereren.











Tijdens de rust op het Langeloƫrveld kwam KL met daverend nieuws. Hij vertelde bij de Bikelife een Jan Jansen racemodel te hebben aangeschaft voor weinig om ook eens met zijn broer te kunnen fietsen.
Met zonder trappers, maar die worden in kleur bijgeleverd
Alles verliep voorspoedig en met af en toe een pauze en genietend van het mooie weer naderden wij spoedig Peest. Niet nadat er eerst een kleine modificatie aan de derailleur van XdP z'n titanium ros gedaan was. Hij probeerde het op een zandpad tussen het Bolveentje en het Laarveen zonder tandwiel in de derailleur, maar dat leidde tot niets. Samen met Wickie teruggelopen en alle onderdelen gevonden. Na terugzetten van de onderdelen konden wij verder. PdP en KL204 waren in geen velden of wegen te bekennen. Dat krijg je als je niet achterom kijkt. Een dikke kilometer verder was de groep weer compleet en werd koers gezet naar Norg om van daar uit toch weer richting Peest te fietsen. We moesten daarheem omdat PdP nogal verslingerd is geraakt aan de mythe van de Bunker. Hij kon deze op eigen kracht niet vinden, maar met hulp van de Viking kon hij er toch kijken. Terug naar Norg en via Steenbergen en Nieuw Roden naar huis.



Statistieken:
49,67km in 2u 27m 51s
snelheid gem: 20,2
snelheid max:31,0
hartslag gem: 148
hartslag max: 169

1 opmerking: