zondag 19 januari 2014

Wie verandering ervaart als tegenwind....

...fietst de verkeerde kant op.

Vanmorgen om even voor kwart voor 10 stond PdP buiten op z'n blote voeten en zonder fietspak. Ging niet mee, want behoorlijk onder de indruk van de verrassingsovernachting in Sneek van zijn DJ, kon hij de moed niet opbrengen. Van de rest geen afmeldingen, maar omdat KL er nog niet was vermoedden wij dat hij door de harde wind geen toestemming kreeg om op te stijgen. Resultaat; Wickie alleen  richting Nieuw-Roden om XdP op te halen. Hij zou langzaam fietsen voor als de KL204 toch nog zou aanhaken.

Eenmaal bij X een appje van P: KL204 onderweg, hij had schaatsen gekeken en was de tijd vergeten, en inderdaad nog geen 3 minuten later konden we met z'n drieën op pad. Tegen de wind in naar Eelde en dan met storm in de rug naar huis. Een prachtig scenario en een boeiende uitvoering. We hadden het over politiek en verandermanagement en vooral kijken naar het grote geheel. Wickie ontdekte dat de gebroeders de P eigenlijk familie zijn van Johnny Depp, maar zij hebben om aan de aandacht te ontsnappen hun naam veranderd in deP. 't Is maar dat je het weet.

Al trappend, filosoferend en ruimte gevend aan prachtig geboetseerde hardloopsters werden achtereenvolgens Nieuw-Roden en Norg ingenomen. Even voorbij Peize misten wij een afslag naar Eelde zodat dit nooit bereikt werd en de draai naar voor de wind eerder ingezet werd. Van Roderwolde naar Sande(r)buur was maar even en langs het Leekstermeer naar huis. Dachten we. Maar de bezorgdheid van Klaas over het niet halen van de 50km-grens was zo groot dat hij er een extra lus aan vast knoopte. Midwolde en de Tolbertervaart moesten er aan geloven zodat op de Dijklaan de teller bij 50,39 bleef steken.

De door PdP aangeboden koffie met koek kwam op het juiste moment. Mooie rit, flinke wind en wederom prachtig droog. Volgende week Appelscha?



Statistieken:
50,39km in 2u 21m 16s
snelheid gem 21,4
snelheid max 39,4
hartslag gem 156
hartslag max 180

Geen opmerkingen:

Een reactie posten