vrijdag 6 december 2013

Mis missen? Miss missen, iets gemist?

Zaterdagmiddag: X gaat niet mee, gammel en niet naar Appelscha was het bericht van P. Moest ik me weer helemaal mentaal laten omturnen omdat ATB bij Appelscha gewoon koffie na betekent.

Zondagochtend 10 uur: Met Klaas en P door Nieuw-Roden komen we XdP tegen. Gaat toch mee op strooptocht door Drenthe. PdP heeft de route een klein beetje in zijn hoofd zitten en Wickie in zijn Garmin, dacht ie. Halverwege de tocht bleek dat de omgeving van Almelo er nog in stond en niet Noord Drenthe. Jammer dan.

Van Nieuw Roden over Roden en Alteveer wilden we weer eens even gaan kijken bij de bunker, de ring en het Noordse Veld bij Donderen. Richting Donderen en Peest dus. Maar zoals zo vaak wilden we ook andere dingen zien en lieten dit dus links liggen. Op het lange rechte stuk naar Zuidvelde stuitten we op een prachtige boomhut. Eentje die zijn weerga niet kent.

Een prachtige uitkijkpost. Tijd om binnen en boven te kijken was er niet hoewel Klaas stond te popelen. Hij reed al sinds Nieuw Roden met een denkbeeldige slag in zijn wiel wat een beetje deed denken aan het zwabberend rechterbeen van GK. Bij inspectie in Zuidvelde bleek het een niet overal even brede buitenband te zijn.















Zo rolden wij van het ene in het andere avontuur en over paden waar we het bestaan nooit van hebben geweten strandden we op een schier onneembare vesting die bewaakt werd door wilde zwijnen. Voor PdP het sein van de fiets te springen en deze woestelingen op de gevoelige plaat vast te leggen. Hij kon maar ampere het vege lijf redden omdat er kleine swienties in het spel waren.

Dan maar op de vlucht richting Westervelde. XdP bleef wat achter omdat hij een alternatieve route meende te moeten rijden. Deze was meer geschikt voor de steeple dan voor de ATB. Hij reed al een tijdje in het rode gebied, wat voor de rest het sein was het tempo te verlagen. Het laatste stuk naar huis was een makkie, hoewel bij ons allen het beste er wel af was lukte het toch om een redelijk tempo vast te houden. In Nieuw-Roden namen we afscheid van XdP, hij ging zijn stramme benen thuis laten masseren. En wij, wij koersten relaxed naar Dijk- en Steenhuislaan.

Oh ja, niets gemisst.



Statistieken:
43,86km in 2u 2m 57s
snelheid gem 21,4
snelheid max 37,6
hartslag gem 146
hartslag max 180

1 opmerking:

  1. weer mooie tocht en mooi verslag, maar de titel?
    Mis missen? Miss missen, iets gemist? we wilden naar de hitlerring, de bunker en naar de noordse veld bij donderen, maar wat hebben we verder gemist?

    BeantwoordenVerwijderen