maandag 23 december 2013

Geen fietsenrek

Vanmorgen om half 10 stond de KL204 al bij PdP aan de deur, bang als hij was niet te kunnen opstijgen. Nauwelijks een kwartier later voegde Wickie zich bij hen en konden we van start. XdP en bankmanager Koen lieten verstek gaan na een zware verhuizing op de zaterdag, zodat we het in weer en vooral wind met z'n drieën moesten klaren. Gelukkig bleef het droog en werd bepaald dat we eerst maar tegen de wind in naar Allardsoog zouden rijden. PdP wilde koste wat het kost door de geul rijden en van daaruit de Pingo's bezoeken. Een bezoek aan de Freule zou teveel van het goede zijn omdat zij ook al de SFC-ers op bezoek had.
Zo gezegd, zo gedaan. Door Zevenhuizen en tussen De Haspel en de Veldstreek linksaf de reed op en het bos in. Voor Wickie een kleine overwinning omdat hij twee weken geleden noodgedwongen linksaf naar huis moest en nu rechtsaf mee kon met de grote mannen. Vanuit het bos even later de heide op om via de kleine geul de grote aan te doen op de Mjumer. Na deze geul even rust bij het hek, een waar ontmoetingspunt voor vele ATB-ers en hardlopers.
Vooral de laatste categorie haalt de gekste capriolen uit. Nadat wij voor zo'n dame galant het hek openhielden meende zij het nuttig te vinden na een meter of honderd push-ups te moeten gaan doen midden op het pad. Een fietsenrek was er niets bij.  Van de schrik bekomen ging het naar de Pingo's en van daar via Siegerswoude naar De Wilp.

Op sommige momenten ging KL204 met de handen op zijn rug fietsen, snelheid maken en leek het erop alsof hij ervan door zou gaan. Deze man steekt in bloedvorm en PdP en ik konden maar nauwelijks volgen. Gelukkig namen we halverwege de Jonkersvaart het pad naar links richting Nuis om aldaar Het Pad te volgen tot aan Tolbert. Het laatste stukje langs de Tolbertervaart en de onverharde Leuringslaan deed PdP de pap in zijn benen vergeten, immers bijna thuis.

Daar hieven we het glas, 
deden een plas 
en lieten alles verder zoals het was.





Deze keer met een getekende route omdat de Garmin het voor het eerst met uitlezen liet afweten. Later begreep ik dat ik vergeten ben de satelliet te activeren waardoor de snelheden en afstanden wel, maar de route niet werd vastgelegd.

Statistieken:
45,88km in 2u 15m 24s
snelheid gem 20,3
snelheid max 42,7
hartslag gem 153
hartslag max 176

Conclusie: terug op het oude niveau.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten