zondag 1 september 2013

Over open deuren, trappers en ATB's

Na het broeren-avontuur van vorige week en het plan van XdP om klikpedalen op zijn titanium ros te zetten moest ik actie ondernemen. Omdat mijn 2e atb met de goeie, lees klikpedalen, na de vakantie meegevoerd was naar Meij, voor de outsiders Uithuizermeeden, zat er niets anders op dan deze te gaan halen. Dit kon niet eerder dan dat wij het open huis van onze buren als laatste hadden verlaten.
Gelukkig hebben de buren van het open huis niets gemerkt, want zij vierden feest in het prachtige Fleringen (dat volgens de berichtgeving in 2007 maar liefst 915 inwoners telde).

Maar goed het gaat om fietsen en in dit geval op de atb. Nadat nr 2 uit Meij gehaald was en de trappers gewisseld naar nr1 kon de zondag beginnen.

Vertrek om 0950 naar Roden om de Kaasbroer en Koen af te halen. PdP en ik waren reuze benieuwd naar het nieuwe ros van de buurman van de broer van de buurman van Wickie. Helaas ontbrak hij vanwege de grote drukte die het bankwezen met zich meebrengt en gedrieën togen wij richting Steenbergen waar XdP een prachtig pad wist. Dankzij de minimale hoeveelheid regen die er in de afgelopen tijd gevallen is waren de zandpaden verworden tot stofpaden en kostte het ons veel energie daarop op de fiets te blijven. Zand en stof werden gewisseld met asfalt en klinkers en voor wij het wisten stonden we al in De Haspel om via het bos aldaar naar Allardsoog te trappen.

PdP wilde door de geulen, die hij nog wist van de winterse overlevingstochten maar in de zomer niet kon vinden, fietsen en met behulp van Wickie werden zij snel gevonden. De geulen waren een makkie en van daaruit werd koers gezet naar de Freulevijver. Het werd een heerlijk weerzien en XdP vroeg zich al af wat zich hier in het verleden heeft afgespeeld, maar de beide Dijkridders hielden zich wijselijk stil.

Na de Duurswoldse heide en de Biskopsreed werd het tijd om de Dijklaan weer op te zoeken en redelijk voor de wind nam Wickie de kop. Af en toe omkijkend leek het voorspoedig te gaan met de beide broers en vooral X vond het lekker. Achteraf bleek dat hij het toch wel zwaar had gevonden en dat het voor hem te snel ging. Een wijze les, ook voor de kopman. Steady state of niet.

In Zevenhuizen bogen de broers af naar Roden en ging Wickie naar de Dijklaan.



Statistieken:
50,66km in 2u 19m 08s
snelheid gem: 21,8
snelheid max: 33,3
hartslag gem: 132
hartslag max: 169


Geen opmerkingen:

Een reactie posten