donderdag 29 augustus 2013

Over kaas, broers en ATB's

Zo kom je uit de glooiende Deense archipel en zo zit je weer op het platte vlak van Groningen en Drenthe. PdP vroeg mij voor een rit op de atb en aldus geschiedde. Wij vertrokken om 10 voor 10 want wij moesten de kaasbroer nog ophalen in Roden. Mooi voor ons, want dan konden wij alvast warm trappen terwijl XdP nog koud was.

Toch is het wel verrassend als je als buurman uitgenodigd wordt bij een familie-aangelegenheid, wat even verderop in de koers ook duidelijk gemaakt werd. Maar goed we gingen vanuit Roden op weg en zeker op zoek naar de tweede vistrap en onder leiding van WdV werd deze al snel gevonden in het Sterrenbos van Roden. De bedoeling was om van daaruit naar het bos van Norg te rijden en daar helemaal los te gaan op de bulten daar. De eerste vistrap zouden we rechts laten liggen.

Door enig misverstand over wat nou links of rechts was kwamen we uiteindelijk toch bij de eerste vistrap en we besloten Norg links te laten liggen en dan maar bij Steenbergen off-road te gaan rijden. De natuur is mooi als je er oog voor hebt en wij hebben het geluk dat die ook nog eens in onze achtertuin ligt. Volop zon en redelijk wat wind maakten het een mooie rit.

Op een gegeven moment raakten we midden in een bos en was het doodstil. Heerlijk daar, dat zulke plekken nog bestaan. Mooi moment voor een korte stop. Helaas geen koffie en appelgebak ter plaatse zodat we ons moesten redden met zelf meegebrachte repen en water uit de bidon.

Na de stop door via Een naar Haule en weer flinke stukken door het bos. Bij Haulerwijk over het reguliere fietspad richting Leek om in Zevenhuizen toch nog een stukje richting Roden mee te pikken voordat we thuis waren.

Mooie rit, mooie omstandigheden (de hongerklop daargelaten) en een mooie gelegenheid om met XdP even bij te praten. Zondag weer.



Statistieken:
51,71km in 2u 22m 09s
snelheid gem: 21,8
snelheid max: 32,7
hartslag gem: 137
hartslag max: 170


2 opmerkingen: