zondag 15 september 2013

Over broers, schapen en opblazen

Vanmorgen, windstil na een onstuimige periode, vertrokken PdP en ik naar Roden om X op te halen. Koen had het te druk met bankzaken en zo trapten wij gedrieën richting Norg, tenminste dat dacht ik. Maar een De Poel zou een De Poel niet zijn als daar tussentijds geen verandering van koers werd aangebracht. Waar ik dacht rechtdoor te gaan werd ineens linksaf gebruld zodat we snel het Mensinghebos indoken. Direct al van het asfalt af is niet geheel volgens de regels van XdP, maar vooruit doe eens gek...

We kwamen uit op de weg naar Lieveren en van daar ging het richting Langelo. Net over de brug wist P een leuk pad langs het diep. X was ons al ver voor en op eigen tempo ploeterend, met P in mijn wiel, zwoegde Wickie voort. Zwaar? Nee, eigen tempo om in het begin van de rit niets te forceren. P had het moeilijk omdat hij mijn tempo volgde. Aan het eind van het pad stond X ons op te wachten met een brede grijns, niet wetende dat.....

Onderweg naar Langelo veel mensen met een andere hobby dan de onze, namelijk het klootschieten. Ternauwernood soms konden we lijf en materiaal redden als we werden ingehaald door zo'n hard gegooid ongeleid projectiel. Beter 1 kloot in de hand dan..........

Na al deze onstuimigheid werd het tijd voor wat echt heldenwerk en konden de broers in het weiland aan de slag om een schaap weer op z'n poten te zetten. Het beest lag zonder dood te zijn op z'n rug en PdP weet daar wel raad mee. Vol met adrenaline lag het tempo nu ook flink hoger en ragden wij door de bossen achter Norg en deden ook nog eens de Donderense heide aan.


Op een prachtige rustplek aan de rand van bos en heide waar alleen de stilte te horen is, hielden wij pauze om daarna onze weg door het bos te vervolgen. 

Na wat gezigzag kwamen we weer uit bij Langelo en om de gaslokatie heen koersten we naar Steenbergen. Daar ontmoette X den man met den hamer en wist hij ook waar het was misgegaan. Ondanks de sportdrank en nutriënten uit een reep had hij het op dat moment zwaar, terwijl we nog niet eens 30 reden. Maar goed, al doende leert men en ongemerkt kwam Nieuw-Roden al weer dichterbij en alleen al vanwege de prachtige hardloopsters daar zou je zelf ook aan het rennen slaan.

X ging rechts en P en ik reden naar Leek. Volgende keer met Koen?

Tip van XdP: Pluk geen bloemen in de natuur, ook al zien ze er nog zo mooi uit. De volgende dag zit je                              kamer vol zwarte beestjes.



Statistieken:
46,82km in 2u 19m 40s
snelheid gem 20,1
snelheid max 34,9
hartslag gem 146
hartslag max 168

2 opmerkingen:

  1. En zij getroosten zich geen enkele moeite om kennis te nemen van onze rijke cultuur. Bij het horen van namen als Ad Visser en Loeki Knol kijken ze je laf en ongeïnteresseerd in de ogen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. En niet tevergeten: mensen zoals Wimpie Bosboom, die zich niet bang laten maken maar zeggen waar het op staat.....

    BeantwoordenVerwijderen