zondag 21 juli 2013

Postbodes en andere Popgroepen

Wim wilde vanmorgen met zoveel mogelijk Dijkridders gaan fietsen. Vanwege het bijzondere karakter van de dag was het vertrek om 0945 vastgesteld in plaats van 0930. Aan de start richtte   J-W een nieuwe popgroep op, Brakman Turner Overdrive, met de nadruk op brak. Alle opties open dus.
Met z'n 4-en, want PdP en BB vertoeven in het verre buitenland en van Paul hebben we al een tijdje niets gehoord. Dus met 4.

Doel: Appelscha, koffie en voor 12:30 thuis. Over het weer niets dan goeds en ook over de tour. Daar schijnt een postbode in mee te rijden. Ik heb gezocht in het www-archief en het volgende gevonden: 

En inderdaad het idee is niet nieuw, in de jaren 40 werd er al onderzoek gedaan naar dit fenomeen. Let vooral op de vorm van het stuur en de futuristische helm.

Tijdens een telefoonstop kwamen we erachter dat Harko op een hele andere fiets meereed. Nieuwe sponsor oid? Maar het was zijn crossfiets. Met slechts 3 bar in de banden werd het voor hem een krachttraining.

Het doel haalden we uiteraard met wat omzwervingen en het viel op dat Harko nog niet echt aan leiding gewend is. Veel waarom vragen met als antwoord van Wim: "Omdat ik de baas ben."
In Appelscha via de braderie aan de koffie en direct een discussie met een fries die het raar vond dat wij zonder fietsen in wielerpakken op een terras zaten. Gelukkig spreekt Wim redelijk over de grens en kon hij de man vertellen dat wij sinds gisteren ontsnapt zijn en onderweg naar Hilversum. Ook in dit geval maakte het weer niet uit wat er verteld werd, als je maar een verhaal hebt.
Op de terugweg pakten wij even voorbij Ravenswoud en passant het grindpad over de hei en daarna door het bos naar Westervelde.

We fietsten snel en met een grote boog om Norg heen, over Steenbergen en Nieuw-Roden naar huis. Tussen Westervelde en Steenbergen spurtte Wim er vandoor alsof hij de 50 nog even wilde aantikken, ik haalde hem terug en bleef steken op 49,6.
Precies op tijd weer op de Dijklaan.

Hadden we in het verleden regelmatig last van fietspubliek in Drenthe, nu zijn ze ook de grens met Friesland al over en wordt het steeds erger met schreeuwende en scheldende ouden van dagen. Renners denck om uwe saeck, de Benidorm Basterds zijn overal.


Statistieken:

69,51km in 2u 20m 8s
snelheid gem 29,8
snelheid max 49,6
hartslag gem 146
hartslag max 180


Plaatjes van de postbode

Geen opmerkingen:

Een reactie posten