zondag 7 juli 2013

De Druiventros

In de aanloop naar deze zondagsrit werd er op Facebook nog het een en ander uitonderhandeld. Grootste struikelblok bleek de afstand en na enig handjeklap werd deze vastgelegd op 60km.
Onder het mom van een rustige rit en de aanwezigheid van vrouwelijk schoon lokte ik buurman Wim naar het SCL. Met maar liefst 7 SFC-ers, 2 Dijkridders en 1 Dalton vertrokken wij in de richting van Bakkeveen. Dames voorop, voor het tempo en de richting. De omstandigheden waren ons bijzonder goed gezind, weinig wind en volop zon. Om 9 uur al een graad of 18. 

In Bakkeveen links richting Waskemeer en Oosterwolde en iets verderop het vaste koffieadres in Appelscha. Het tricot van Jan was de aanleiding voor een serieuze speurtocht naar de echte Daltons en aansluitend legde Bonno ons het werkelijke verhaal achter Asterix en Obelix uit. En dat allemaal op een korst droog brood en een kan water.


Terug over Ravenswoud richting Veenhuizen, waar Wim op kop ging rijden en er weer paden ontdekt werden waar nog nooit een SFC-er geweest was. Daar is Wim goed in, want hij kent alle paden tussen Diever en het Lauwersmeer.
Eenmaal thuis met bovenstaand plaatje lijkt het of we een druiventros gereden hebben, maar met enige fantasie zou het ook een eikenblad kunnen zijn. (ook gehoord tijdens de koffie: je hoeft bij ons niet in de boom te hangen om een eikel te zijn)
Een uitzonderlijk mooie en gezellige rit over 65,54km in 2u 25m 59s. Constatering van 2 Dijkridders: ze rijden ook onverharde paden die wij overslaan vanwege de grotere kans op lek.


Statistieken: 65,54km in 2u25m59s
snelheid gem 26,9
snelheid max 33,2
hartslag gem 125
hartslag max 172 (inderdaad op het onverharde pad)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten