zaterdag 20 juli 2013

Hallucinaties en vergezichten

Hoe kan het ook anders in deze periode. Het mooie weer moest en zou er eens zijn. Gelukkig vanavond prima omstandigheden voor een mooie rit. Maar liefst 12 S(T)FC-ers aan de start, maar niemand die een route had voorbereid en dus moesten we het met de encyclopie van Sander doen.

Vanachteruit het peloton brulde hij de richting en al spoedig waren wij goed op weg. Eerst tegen de wind in richting Midwolde en Lettelbert. Al vroeg in de koers bleek dat er grote mannen met grootse plannen meefietsten, want al voor het eerste viaduct ging het gas erop. Gelukkig hielden zij even later in, wetende dat Parijs nog ver is.
In Oostwold dwars door de weilanden richting Den Horn en Aduard. Onze provincie is mooi als de zon schijnt. Al draaiend door het vlakke land en gehoorzaam de bevelen van Sander opvolgend bereikten wij via Niehove Kommerzijl. Het tempo was mooi en het ging lekker tot nu toe. Een korst brood en een glas water bleken voldoende.

Tot ergens bij Munnikezijl het noodlot toesloeg. Bij de laagstaande zon meende iemand paarden door de dijk te zien komen en zachtjes hoorde ik fluisteren dat de reddingsboot van Ameland een uitruk had. Dus toch? Weg mooie droom over schoon rijden. Fata Morgana's, hallucinaties en luchtspiegelingen. Alles verscheen ineens op het toneel en zou het dan toch gelegen hebben aan de hoeveelheid geschonken bloed aan de bloedbank van een van ons? We zullen het nooit weten.

Over Burum en Lutjegast naar Oldekerk, lekker met de wind in de rug en boven de 30. De snelle mannen hielden zich rustig en zo "snelden" wij over het lange rechte eind van de Mensumaweg naar Tolbert. Wickie moest zo nodig nog even voluit het viaduct op en in Tolbert was het peloton uiteengereten en ging ieder zijns weegs.

Prachtige rit uit de encyclopie van Sander en zonder lek.
Nu weet ik ook wie die 2 in het rood gestoken renners waren.


Statistieken:
64,86km in 2u19m23s
snelheid gem 27,9
snelheid max 41,3
hartslag gem 127
hartslag max 181

Geen opmerkingen:

Een reactie posten