zondag 28 oktober 2012

Wie verre reizen maakt...

Kan veel verhalen. Zo ook Wim die vandaag behoorlijk op zijn praatzadel zat.

Vanmorgen om 9 uur (we hadden een uur extra) met z'n drieën vertrokken met onbekende bestemming. Omdat Wickie rond half 12 terug moest zijn vanwege een schaaktoernooi werd besloten richting Bakkeveen te koersen en onderweg wat bospaden te annexeren. We reden tenslotte op de ATB's en konden zo het materiaal eens testen. Vergeefs wachtten we nog op PdP en Michiel, heel misschien Paul en Bert (die later berichtte dat hij zich had verslapen), maar niets van dat alles.

Het werd een prachtige rit. Stralend weer, niet te veel wind en tintelend koud. Eerst een stuk verhard, maar al gauw wisten J-W en ik weer waarom Wim alle paadjes door het veld kent. Uit het veld door Allardsoog bij Bakkeveen de heide op. Voor ons bekend terrein, maar altijd erg mooi fietsen. Waarom wij uiteindelijk bij de Freulevijver terecht kwamen weten we niet. Het lijkt een beetje op een misdadiger die altijd terug gaat naar de plaats van het misdrijf. Na enig hengelen peuterden J-W en ik de waarheid uit Wim. Hij blijkt nog een ander verborgen talent te hebben, dat van schrijver. Zo heeft hij mee geschreven aan de laatste show van Freek de Jonge en een aantal van zijn oude grappen nieuw leven ingeblazen. Het grootste deel van Wims bijdrage is aan de oever van de Freulevijver geschreven en reden wij er alleen maar langs zodat Wim ons het kon vertellen.


Nog maar nauwelijks terug op de fiets of Wim vertelde dat er in de buurt ook nog een oude schans lag. Nu rijd ik elke dag naar Bad Nieuweschans en kom dan langs de afslag Oudeschans, maar die heeft er niets mee te maken. Het is een oud verdedigingswerk midden in het bos dat eens moeras was. Vanuit de lucht is het goed te zien.

Na nog wat omzwervingen en bulten onderweg mooi op tijd thuis voor het schaaktoernooi. Zware klus voor Wickie op het eind, hij ontbeert klikpedalen op zijn ATB en moet dus meer energie leveren om zijn pedalen rond te krijgen.

Vanmiddag bericht van PdP dat hij solo gereden had op de race, 38km in krap anderhalf uur is ook bijna 26 gemiddeld.



Niet voor al het mooie in of uit de natuur hoeven wij op pad te gaan, dit blad lag gewoon op de oprit.




Statistieken:

46,56km in 2u 19m 22s
snelheid gem: 20,0
snelheid max: 33,5
hartslag gem: 151
hartslag max: 169



3 opmerkingen:

  1. Wick, foto 4 is inderdaad een erg mooie foto.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt voor de mooie luchtfoto van de schans.
    Ja beste lezers toen ik hun vertelde dat dit een schans was kreeg ik weer de nodige hoon en gelach over mij heen.
    Wat is die Hut weer een dikke zwetser....
    Er was inderdaad niet meer te zien dan een paar molshopen en dan geloven ze je niet meer.
    Gr. 53

    BeantwoordenVerwijderen