zondag 14 oktober 2012

Afsluiting TFC seizoen

Al eerder aangekondigd op de mail, deze zondag zou de traditionele afsluiting van het TFC seizoen plaatsvinden. Een enkeling had de opmerking: "Welk seizoen?" al laten vallen om te benadrukken dat tegenwoordig de seizoenen wel erg gemakkelijk en ongemerkt in elkaar overgaan.

Edoch, om 08uur50 stonden J-W en ik paraat op de Dijklaan om ons per fiets te melden bij het SportCentrum Leek vanwaar om precies 9 uur vertrokken zou worden. Daar aangekomen telden wij 12 mannen, 2 Dijkridders en 10 TFC-ers. Bij de hertelling werd ontdekt dat de 2 Dijkridders ook TFC-ers zijn en het totaal dus naar 10 teruggeschroefd werd.

Vanwege het ontbreken van roze in het peloton zou het tempo hoger liggen dan aanvankelijk gepland en kon de fietskeuze van J-W wel eens verkeerd uitpakken.

Sander wees ons de weg en zeer voorspoedig, want voor de wind, vlogen wij via Tolbert en Midwolde om het Leekstermeer heen naar Roderwolde. Richting Roden, langs de golfbaan en door Altena. Hier merkte iemand op dat het verdacht veel leek op de openingsrit van het seizoen, en dat was ook zo.
Door de steeds sterker wordende wind moesten we behoorlijk in de reserves om op tijd in Norg te zijn. Af en toe ging het erg hard, maar na een uur en 6 minuten konden we toch aanschuiven voor de koffie.

Na de koffie nog een flink stuk tegen de wind, maar na Haulerwijk draaiden we van de wind af en ging het in een mooi tempo richting Leek. De race kan op de beugel en de ATB van de haak Vogende week op Ameland de vuurdoop.

Alle TFC-ers en Dijkridders dank voor dit seizoen.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten