donderdag 16 augustus 2012

There is something rotten...

Inderdaad: in the state of Denmark.Met een regenkans van 65% maakt een Dijkridder zich nog niet echt druk. Boven de 90 blijft de fiets binnen en de ridder in bed. Vandaag dus niet.

Ergens in de buurt van Odder ligt de prachtige plaats Horsens. Een goeie scrabbelaar heeft direct in de gaten dat dit het anagram van Horssen is. Zou J-W in de verte nog deens bloed hebben en afstammen van de vikingen?
In ieder geval had ik vandaag een rit naar Horsens in de Garmin gezet en vertrok onder een grijs wolkendek en tegen de wind in. Van regen echter nog geen spoor. Wel van de Giro, Horsens-Horsens was de derde etappe in de editie van dit jaar. Daar waar de etappe langs ging ligt mooi en strak asfalt.

Na een kilometer of 15 begon het licht te spetteren en vlak voor Horsens regende het al behoorlijk. Terugkeren zou hetzelfde zijn als doorrijden dus een keuze was er eigenlijk niet. De route werd vervolgd en niet meer droog. Ondanks de regen blijft het een prachtig gebied en kon ik tussen de druppen door toch behoorlijk wat van de omgeving meekrijgen. Na 2 uur en 2 min was ik weer thuis.




Statistieken:
56,09km in 2u 2m 1s

snelheid gem 27,6
snelheid max 54,1
hartslag gem 142
hartslag max 157

Geen opmerkingen:

Een reactie posten