zondag 5 augustus 2012

De Steen der Wijzen

Vanmorgen 3 Dijkridders op de fiets voor de prikkel. Wim wilde naar Diever, dus gingen wij naar Diever.
Omdat Wim altijd de mooiste routes weet behoren we ook naar hem te luisteren onderweg, maar vanmorgen zaten er wat kinken in de kabel waardoor links rechts werd en andersom. Eenmaal op het goede spoor kon er weer tempo gemaakt worden en het moet gezegd worden J-W verkeert in een bloedvorm.
Daar waar Wim en Wickie met z'n tweeën het kopwerk deden (dachten ze) bungelde J-W ineens een tiental meters achter ons, ook kopwerk verrichtend. Later werd duidelijk waarom.



Tot voorbij Ravenswoud en Appelscha ging het in een redelijk snel tempo en met een klein beetje tegenwind schoten we aardig op. Ook de zon deed z'n werk uitstekend.
Eenmaal Appelscha voorbij nam J-W de kop en voerde langzaam het tempo op. Even probeerde ik over te nemen, maar tegen het geweld van J-W konden Wim en ik niet op. Boven de 35 en hij ging maar door. Goeie genade wat kan die buurman fietsen! In de bossen vlak voor Diever kon ik overnemen en het tempo goed hoog houden en dan is het jammer dat Diever alweer zo dicht bij is.

Eenmaal aan de koffie in Diever ontlokten wij hem de volgende uitspraak:

"Ik ben nog nooit zo sterk geweest!" 


Het was te merken, want na de koffie wilde hij rustiger aan doen. Dat hebben we gemerkt. Net waren we Diever uit of het gas ging er weer op, alsof er geen rustig tempo bestond. Wim kon aardig volgen en nam ook regelmatig d ekop, wat mij in eerste instantie niet lukte. In het wiel iets herstellend kon ik later beter overnemen en stoven we makkelijk boven de 30 richting Leek.

Via Wapse, Doldersum en Wateren weer door Appelscha naar Fochteloo. Mooie rechte stukken waar het tempo weer boven de 35 kwam. J-W het meest op kop. Dat het gemiddelde niet ver boven de 30 uitkwam lag aan de vele "langzame" fietsers en hardlopers waar wij telkens voor in de remmen moesten.

Even buiten Haulerwijk werden we door Wim tot stoppen gemaand om iets bijzonders te kunnen zien. De zogenaamde weersteen bij zijn broer in de tuin.

 'Deze steen van enkele 10 tallen cm doorsnede komt uit Mohexiang (Noord China) en heeft bijzondere eigenschappen. Hij hangt aan een ketting van ongeveer 2 m lang 20 cm boven de grond. 
De ketting zit vast aan drie palen gemaakt van de houtsoort Prunus Serotina.


Nu was het mooi genoeg geweest, het weer nog steeds uitstekend en het tempo weer enorm. Na de brug van Zevenhuizen uitrijden en naar huis.




Statistieken:

87,64km in 2u 58m 33s
snelheid gem 29,4
snelheid max 43,2
hartslag gem 149
hartslag max 180





Geen opmerkingen:

Een reactie posten