zondag 12 augustus 2012

Deense prikkel

Omdat er op de Dijklaan deze dagen niets te beleven valt op wielrengebied, moest ik mijn heil ergens anders zoeken. Daarom met de auto vol, dakkoffer erop en 2 fietsen op de drager naar Denemarken vertrokken. Nog niet halverwege begon de ellende al. Hamburg is geen knooppunt, maar een Gordiaanse knop in het duitse wegennet. Kostte ons meer dan 2 uur om door de Elbetunnel te komen terwijl de optie over Lübeck ons nog meer vertraging op zou leveren. Maar goed, eenmaal over de Deense grens kwam het vakantiegevoel al rap over ons en even over zessen konden wij ons tijdelijk onderkomen betreden.
Prachtig huis en prachtig weer. Zo ook vanmorgen toen ik onderweg naar de dagelijkse boodschappen veel wielrenners tegenkwam. Meer dan in andere jaren. Dit vroeg er bijna om om ook even op de fiets te stappen.

Tegen 2 uur vanmiddag stond alles gereed en verliet ik Dingby, om via Hölken en Spöttrup op het schiereiland Alrö terecht te komen. Jutland heet niet voor niets de graanschuur van Denemarken en met al het bijna rijpe graan op de akkers ziet het er hier schitterend uit. Niets is hier ook vlak en daar is het om te doen: heuvels rijden. Met enkele pittige kuitenbijters van een % of 6 reed het niet onaardig. Prachtig weer, 25 graden en een prachtige omgeving.

Vanaf Alrö over Falling en Odder weer naar "huis".

Speciaal voor KloosterJan wil ik nog even een misvatting over Vikingen uit de weg ruimen. Zij komen wel uit het hoge Noorden (Noorwegen, Zweden enz.), maar dit gebied werd in die tijd volledig beheerst door de Denen, vandaar.

Niet alleen goed asfalt, maar er zijn hier in de omgeving ook een groot aantal uitgezette ATB-routes. Komt mooi uit als je een race en een ATB bij je hebt.



Statistieken:

50,88km in 1u 49m 40s
snelheid gem: 27,8
snelheid max: 45,9
hartslag gem: 144
hartslag max: 160

Geen opmerkingen:

Een reactie posten