woensdag 11 juli 2012

Ter herinnering

Zondagochtend 9 uur bij Sportcentrum Leek. Daar waar Jan een via de mail aangemelde opkomst verwachtte van 11 renners maakte hij zowaar een vreugdesprong bij het zien van 30 enthousiaste renners.
Een formidabele opkomst onder prachtige onmstandigheden.

Om even over 9 vertrokken wij, uitgezwaaid door Gré, richting Diever. Voorrijder Jan hield het tempo mooi rond de 25km/h en via Zevenhuizen, Haulerwijk en Fochteloo kwamen wij in Appelscha. Langs alle mooie plekken van Klaas, inclusief de stops, belandden we uiteindelijk in Diever. Nog maar amper op het terras kwamen de eerste druppen die spoedig werden gevolgd door heel veel druppen waardoor we toch maar binnen gingen zitten. Goeie koffie en appelgebak voor de liefhebbers.



Toen het behoorlijk minder regende startten we het tweede deel van de rit. Via Dieverbrug en een kleine lus over landgoed 't Wildryck om nog even naar het huis van Klaas te kijken ging het met een vaart langs de vaart naar Hoogersmilde en linksaf langs de Reeënwissel naar Appelscha.
Droog hielden we het al lang niet meer en met meer water en zand onder de bril dan er voor zetten we Oosterwolde weer op de kaart.

Prachtig om in zo'n grote groep te rijden. Goeie sfeer, mooie verhalen en prima gezelschap. Na Donkerbroek en Bakkeveen reed er nog iemand lek, maar een band is snel gelegd. Verbazingwekkend dat we na 30 x 93,87 = 2816,1km in deze natte omstandigheden maar 1 lek hadden. Na 5 uur sloten we deze Memorial Ride met een dankwoord van Jan af bij het Sportcentrum.  

Vaker doen? Jazeker, maar dan omdat het erg leuk is.


Statistieken:
93,87km in 3u 51m 42s
snelheid gem 24,3
snelheid max 33,4
hartslag gem 109
hartslag max 140





Geen opmerkingen:

Een reactie posten