zondag 1 juli 2012

Rustige Duurswold

Vanmorgen bleek voor de prikkel van vandaag dat er weinig Ridders beschikbaar waren. Daarom het Dijkridders uitzendbureau gebeld voor een uitzendridder. Deze werd gevonden in de persoon van KloosterJan. Met hem en PdP er een mooie rustige training van gemaakt. Hoewel.....

Het begon op de Dijklaan al. PdP is hget er niet mee eens dat wij KloosterJan moeten halen en vindt dat KJ ons maar eens moet komen halen. Op dat moment was er niets aan te doen na het ophalen keerden wij weerom om tegen de wind in ons eerste stuk te rijden. De bedoeling was een flink eind Friesland in te rijden en dan voor de wind naar huis. Freulevijver en Duurswold leken een goede optie. Achter de brede gestalte van Jan bleven PdP en Wickie mooi uit de wind en de eerste kilometers vlogen voorbij.
De Haspel, Siegerswoude en Bakkeveen kwamen snel in en uit beeld waarna we bij de Freulevijver een korte pauze hielden. Hier waren we niet de enigen. Het blijkt een verzamelplaats voor wandelaars te zijn die daar in het prieel een koffiebar hebben.

Na de onderbreking togen wij verder richting Duurswold om dan via Waskemeer en Haulerwijk terug te keren in Leek. De sprint om het bordje Waskemeer werd door Wickie gesabotteerd middels een afgelopen ketting en zo werd de koers geneutraliseerd. PdP pakte Haulerwijk, Wickie De Haspel (2x) en Zevenhuizen terwijl KJ de tripple Zevenhuizen uit op zijn naam schreef. Even daarna waren we alweer thuis en kon de rest van de zondag beginnen.




Statistieken:

46,24km in 1u 54m 21s
Snelheid gem 24,3
snelheid max 49,3
hartslag gem 127
hartslag max 165

Voor de waarheid van deze rit: www.kloosterman.at

2 opmerkingen:

  1. Als de kopmannen er niet zijn is het natuurlijk een goede zaak dat de nodige km wel worden gemaakt.
    Maar als u denkt dat de kopmannen stil hebben gezeten...Harko tweede op een banddikte bij het Nederlandskampioenschap en JW trainde meer dan 500 km in één week.
    Om de PeedePee, JeedeKaa en FeeDee een beetje bij te kunnen houden ben ik vrijdag tussen de buien door ook nog even wezen fietsen, precies 44 km in 1 uur 26 min.
    Maar dat had nog iets sneller gekunt want er stond een behoorlijke bak wind.
    BeeBee geen idee....maar die is al snel genoeg....trainen is voor de dommen.
    Gr. 53

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dan ben jij ook goed bezig geweest Hutterdeflut. En zeker alle bordjes gepakt?
    BeeBee was op Dancevalley of zoiets, die zal zijn training daar wel gehad hebben. Moest van de fysio iets met een polsbeweging verbeteren.......
    Van PaBo niets gehoord helaas.


    WdV

    BeantwoordenVerwijderen