woensdag 11 juli 2012

Higgs en Wim beleeft een primeur

Vanmiddag even over half 5, 2 stationwagens met P (Passat en Peugeot) op de Dijklaan in een korte effectieve communicatie. Ramen naar beneden, 13 tegen 76: half 7, 76 tegen 13: oké, ramen weer omhoog.

Even voor half zeven op dezelfde avond de wijze woorden van Wim: "Als we 5 minuten wachten wordt het droog." Regenjas aan of regenjas uit? Maar om even over half besloten we het er toch maar op te wagen. Een paar druppen konden ons niet deren en met een half oog op de bewolking besloten we via de Jonkersvaart Friesland in te gaan. Bij De Wilp werden de druppen al iets hardnekkiger en vlak voor Siegerswoude werd het serieus nat. Geen paniek nog, want de buienradar had geen regen voorspeld.

In Frieschapalen beleefden Freek en Wim een ware primeur. Freek reed voor het eerst in zijn fietscarrière lek. Nu mocht hij zijn eigen band leggen en waar het CERN er 48 jaar over deed om het aan te tonen deden 2 Dijkridders dit in 32 minuten en 53 seconden, het Higgs deeltje bestaat en zat in Freeks band. Nog amper weer op de fiets bleek de voorband van Wim ook plat en onder het mom van 1 meting is geen meting werd voor de tweede keer een Higgs deeltje aangetoond.

Was het de hele rit al nat, in het fietsenmakersbushokje was het zowaar droog. En na het leggen van de tweede band werd ook de route enigzins gewijzigd. Over Siegerswoude en een heleboel streken naar Zevenhuizen in de stromende regen. De regen viel hard en wij reden hard, snoeihard. Wim is dat zeker niet verleerd en op een gegeven moment kon ik niet meer overnemen, hij denderde maar door. Om even over 8 stonden we weer op de Dijklaan met een gemiddelde van 30,0km/h.



Statistieken:

31,42km in 1u 2m 49s

snelheid gem 30,0
snelheid max 41,6
hartslag gem 150
hartslag max 172

2 opmerkingen:

  1. De thuis blijvers zullen wel spijt hebben....maar het gaat nog veel verder.
    Nadat wij de Higgsdeeltjes verwijderd hadden kwamen wij op de Bremerweg ook nog in een Higgsveld.
    Zoals u weet kleven dan de Higgsdeeltjes aan de massa in de golven zodat de soortelijke gewicht veranderd.
    Dit had tot gevolg dat we met twee vingers in de neus 38 op de teller konden houden.
    Maar het was niet allemaal feest want er schoten ook een paar Higgsdeeltjes bij Freek in de kuit.
    Hij had wel weer het geluk dat ik een specialist ben in het uitdrijven van geesten en Higgsdeeltjes.
    Jammer dat Bert er niet bij was met zijn camera want het moet een geweldig gezicht zijn geweest....twee mannen in de stomende regen, één liggend op de weg en de ander zijn been masserend...dit had u niet willen missen.
    Groet 53

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankzij dit bericht gaan de geruchten dat CERN nu interesse heeft getoond om de Bremerweg te veranderen in een deeltjesversneller. De Bremerweg is dan off limits voor verkeer in elke vorm. Niet dat mij dat persoonlijk iets kan schelen, ik heb slechte herinneringen aan die weg. Ook één goeie trouwens. Toen werd mijn deeltje zo versneld dat ik PdP riant kon bijhouden en zelfs inhalen. Ook Higgsdeeltjes in kuiten komt mij bekend voor, maar dan in Bakkeveen. Misschien dat iemand CERN kan overhalen die deeltjesverneller daar op het sportpark te installeren.
    Wél jammer van die niet gemaakte foto. Nu moest ik het aan de binnenkant van mijn ogen bekijken en dat lukte niet echt...

    Groet, 28

    BeantwoordenVerwijderen