zondag 27 mei 2012

Pinksterprikkel

Wat vooraf ging:

  1. J-W rijdt 167km om met Aart een stuk rond het IJsselmeer te fietsen
  2. Harko wordt 2e in de Omloop van de Hoeksche Waard
  3. PdP gaat op trainingskamp naar Saksen

De realiteit is dat op zondagochtend de overige 4 Dijkridders om half 10 vertrekken voor hun zondagsche klus. Paul, Bert, Wim en Wickie zetten koers naar het noorden en worden na ongeveer 750m al geconfronteerd met een fietspad vol glas. Korte stop en banden checken, gelukkig geen schade. Vertelt Wim doodleuk dat hij om 20 over 7 al op de fiets zat. Hij wil 120km rijden als training voor Limburgs Mooiste volgende week. Hij was dus warm.

Besloten werd eerst tegen de weinige wind in naar het noorden te rijden. Aan de noordzijde van en parallel aan de A7, totdat Wim op de Verbindingsweg Paul probeerde te porren voor een sprint bergop. Wickie trok aan, Bert en Wim erover. Het was een close finish bovenop het viaduct en na enig handjeklap werd Wim als winnaar uitgeroepen. Bert wilde wederom niet hijgen en liet volgens eigen zeggen Wim de zege. Het ging mooi, het was mooi en het was warm.

Al zigzaggend door bos en weide naderden wij Beetsterzwaag alwaar wij voor een korte pauze van de fiets af moesten.

Van Beetsterzwaag naar Wijnjeterpverlaat (het bestaat echt!) lekker voor de wind. Tussen Wijnjeterpverlaat en Wijnjewoude meldde Wim dat hij de 100km had volgereden waarop hij direct demarreerde. Wickie reed het gat dicht en probeerde Wim mee te krijgen voor de sprint om het bord Wijnjewoude dat in zijn herinnering net om de bocht te vinden zou zijn. Ver boven de 40 ging het, maar na de bocht geen bord, dat stond zo'n 300m verderop. Wickie ging voluit en zonder om te kijken (dat moet je nooit doen in een sprint) pakte hij het bord om daarna nog een minuut of 10 te wachten op de rest.

Daar voerden we de snelheid op door in een waaier te gaan rijden. Makkelijk ging het en de snelheid ging al lekker naar de 40 toen we van Bert het gas eraf moesten halen omdat Paul niet bijbleef. Jammer, maar samen uit en samen thuis. We zagen ook dat het bij Paul steeds moeizamer ging, hij had teveel gegeven. Later kreeg hij last van hittestuwing. Veel laten drinken en rustig naar huis.







Bert ging nog een rondje om de 100 vol te krijgen, maar voor de andere 3 was het genoeg. Wim 127km, Paul en Wickie 67.




Statistieken:

66,98km in 2u 27m 02s
snelheid gem 27,3
snelheid max 42,3
hartslag gem 130
hartslag max 181


Later op de dag van PdP bericht dat hij 33,2km heeft gereden. Wij dachten in Niedersachsen, maar het bleek gewoon Hof van Saksen, bie Ass'n, te zijn.


Volgende week zitten de mannen in Zuid-Limburg en zal het een rondje met kloosterjan en PdP worden. Ook altijd leuk.

1 opmerking:

  1. Heeft iemand nog iets van Paul vernomen...hij zag er niet best uit.

    BeantwoordenVerwijderen