zondag 6 mei 2012

Noordpolderzijl

Toch weer 4 Dijkridders aan de start vanmorgen om half 10. Zelfs J-W, die gisteren de loodzware Eekeburentocht gereden had, was er bij. Paul en Wim maakten het kwartet compleet. We waren nog niet eens op weg toen het eerste probleem zich al voordeed. Niemand wist de exacte route naar Noordpolderzijl en zowel J-W als Wickie hadden hun Garminkaarten niet paraat. Het moest dus op intuitie en met tegenwind gebeuren.
Vanuit Leek is Noordpolderzijl noord noord oost en uitgereknd kwam daar de wind vandaan. Dat betekende wel dat de terugreis aanmerkelijk sneller zou verlopen vanwege de te verwachten rugwind.

Wat ligt onze provincie er mooi bij op een willekeurige zondagochtend in de zon.. Met Wickie en J-W op kop zetten we koers naar Lettelbert om van daar uit via Aduard en Garnwerd in Winsum uit te komen. In de kop werd voortdurend overlegd welke route verstandig zou zijn. In Winsum konden we parallel aan de N363 blijven fietsen en dan is het in Warffum bij het tankstation ergens linksaf. Gelukkig heeft de ANWB daar borden geplaatst zodat we na krap 2 uur Noordpolderzijl in zicht kregen. Door het gat in de dijk zagen we het Zielhoes al liggen. Het was nog wel 4km stevig doortrappen naar de door Wim beloofde koffie met appelgebak.


Op een terras ergens in ... in de zon......
We lieten ons de versnaperingen goed smaken en even na 12 uur wilde Wim nog even op de dijk kijken en terug naar huis. Plannen om in Termunterziel nog een visje te gaan halen werden resoluut van de hand gewezen zodat we met de wind in de rug huiswaarts keerden. Had Paul na 15km al gezegd dat het beste er wel af was, mopperen deed hij niet en trapte dapper door.
Telkens ons proberen te verleiden tot een sprint en soms te vroeg juigend bij een blauw bordje. Met de koers zuid zuid west en de wind vol achter schoot het mooi op. In Winsum nog een rondje om de kerk en een bloktraining langs de A7 en we waren alweer bijna thuis.
Eerst Paul thuis afgezet en tegelijk met PdP de Dijklaan op. Deze ridder had zijn eigen koers gereden en maar liefst 70km op zijn teller staan.
Voor J-W weer een mooie 90km bij zijn totaal, waarvan de eerste helft volledig op kop tegen de wind.  oor de anderen gewoon een 90km erbij.


Statistieken:

                                  heen          terug       totaal
tijd                           1.48:30    1.34:48    3.23:18
afstand                      45,28        44,72       90,00 km 
snelheid gem            24,7          28,7         26,6
snelheid max            48,2          44,8          48,2
hartslag gem            156           158           156
hartslag max                                                179

13 opmerkingen:

  1. Waar is de routekaart mee gegenereerd? Ik 'ken' eigenlijk alleen Sports Tracker...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De kaart is van Falk (Falkplan bv)
    De viltstift is een Edding 3000

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gerardus Mercator AKA Gerard de Kremer (1512-1594) had waarschijnlijk een mood gedaan voor die Edding 3000!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Allemaal jalouzie en afgunst van die mannen. Ik zal je uitleggen wat ik doe. Over de kaart van Noord Nederland (Falk) leg ik een acetaatje waarop ik met een Eding 3000 de route het liefst in rood inteken. Daarna fotografeer ik dit en zet de foto onder mijn blog.

    WdV

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Weer wat geleerd! Wat doe ik dan altijd moeilijk met Google Maps en computers...

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Oh ja... en een Garmin 705 Edge in combinatie met MapSource en Garmin Training Center.

    WdV

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wordt Jan ook lid van de Dijkridders?
    Heeft hij zijn CV al ingeleverd?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Het is voorlopig nog te koud, dus die ketel blijft nog even op zolder staan!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Jan, Jan, Jan....met dergelijke reacties weet ik zeker dat je niet door de selectie komt.....

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Ai, strenge en serieuze ballotage. Dààr had ik even geen rekening mee gehouden...

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Jan,

    Morgenochtend op het gemak naar Lauwersoog, half 10 vertrek vanaf Dijklaan 45. Wim trakteert op koffie en de taart is van jarige Paul. Rondje van 80km met een gemiddelde van 25km/hr. Aanhaken mag, graag zelfs......

    WdV

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Tja... Moederdag vandaag, en dus moeders te bezoeken! Koffie en taart heb ik in elk geval gehad. Paul nog gefeliciteerd!

    BeantwoordenVerwijderen