zondag 26 juni 2011

Zondagprikkel

De bedoeling was vandaag naar of vanaf Leeuwarden te fietsen, maar met het oog op de windkaart liet ik dat plan varen, want 50km alleen maar zijwind leek me niks. Gelukkig wilden Paul en Wim om 9 uur vertrekken voor een rustige rit van 2 uur. Probeerde PdP nog over de streep te trekken, maar die mocht uitslapen.

Korte pijpen en korte mouwen bij 19 graden, het perfecte fietsweer. Ook bijna geen wind en met een viking als reisleider warmden wij rustig op over de Carolieweg met een omweg naar de Haspel. Om aspirant ridder Paul alvast een voorproefje te geven van het echte ridderbestaan vertelde Wim wederom zijn familiegeschiedenis nog even in het kort.

Omdat het een rustige rit was hadden we ook meer tijd de omgeving in ons op te nemen en steeds vaker namen wij ons voor ook te gaan hardlopen..... In Norg omzeilden we tactisch de wegopbreking richting het centrum en zetten we koers naar Lieveren via Langelo.

Vlak voor het bord Peize probeerde Paul een hiaat in zijn nog korte wielercarrière weg te werken door er plotseling als een haas vandoor te gaan. Gelukkig voor de ridders redde Wim deze keer de eer met een banddikte en een klodder snot. In Peize richting Groningen en halverwege er af naar Roderwolde. Dan is het nog maar een stukje richting Leek.

Dit laatste stuk werd wat zwaarder omdat het gelijk Piets weerbericht harder was gaan waaien. Geheel in de stijl van Aart tegen de wind in finishen.
Op de hoek van de Dijklaan en de Windsingel namen we na 50km afscheid van Paul.

Statistieken:

49,99km in 1u 57m 47s
snelheid gem 25,5
snelheid max 31,9
hartslag gem 127
hartslag max 149

Op de Dijklaan keken Wim en ik elkaar eens aan. Was dit het nu echt? Echt niet! En zo besloten we nog een snel rondje Zevenhuizen te doen om toch nog wat druk op onze spieren te voelen. Zo gezegd zo gedaan.
Buiten de Wolveschans ging het gas erop en krap 15 minuten en 8km later stonden we weer op de Dijklaan. Gemiddeld 30,9 en max 36,5. Daar waar we anders honderduit praten werd er hier gezwegen en vooral gewerkt. Toch nog wat zweet op het eind.



Totalen voor deze zondag:

59,94km in 2u 18m 23s
snelheid gem 26,0
snelheid max 36,5
hartslag gem 131
hartslag max 177




Geen opmerkingen:

Een reactie posten