maandag 13 juni 2011

Freulevijver met verbijsterende ontdekking

Vandaag eens niet op de fiets, maar met gezin in de auto richting Friesland. Eerst tegen de wind in zoals het hoort om daarna snel thuis te zijn. Een wandeling met picknick rond en bij de Freulevijver stond op het programma.
De kleine dame en heer hadden daar zoveel over gehoord dat zij de freule nu zelf wel eens wilden ontmoeten. Zo gezegd zo gedaan. Auto tegen de bosrand geparkeerd en met de rugzak op richting vijver.



Gelukkig was het voor de kinderen niet zover lopen en al snel renden zij hun rondjes rond het prieel. De freule was er zelf niet, dus hoefden wij ook niets uit te leggen.




Na de picknick nog een rondje om het prieel waarbij ik een verbijsterende ontdekking deed waardoor misschien verklaard is waarom de freule altijd zo nukkig op onze aanwezigheid reageerde.





Zij houdt gewoon niet van fietsers zo blijkt uit het bord bij de ingang naar het prieel. Hebben wij in ons jeugdig Dijkriddersenthousiasme nooit gezien. Aan de andere kant, als je goed naar het bord kijkt gaat het om een verbod voor gewone fietsen en niet voor racefietsen, dus.....


Eind goed, al goed? We zullen het nog niet weten. Onder begeleiding van de navigatie terug naar de auto en op naar het speelbos bij Wijnjewoude.






Geen opmerkingen:

Een reactie posten