zondag 3 juli 2011

De groep groeit (weer)

Zowaar stonden er vanmorgen 5 Dijkridders aan de start. J-W had verplichtingen elders en Paul was niet okselfris. Zelfs Bert had de stoute schoenen na 2 maanden huis, huis, huis weer eens aan durven trekken. Het advies van rustig beginnen sloeg hij nonchalant in de wind, terend op zijn basisconditie.

Met Bert en Harko op kop werd er aardig doorgereden en ging de meter al snel hoog in de 20, tegen de 30. Ondanks de harde wind slaagde meester Wim er in ons huiswerk te overhoren en nieuwe lesstof te onderwijzen. Aan het rood aangelopen hoofd van PdP te zien had hij het soms zwaar, maar gaf geen krimp. Camerabeelden hebben uitgewezen dat het rode hoofd niets met inspanning, maar wel met reflectie van zijn oranje Borettishirt te maken had.



Bij vlagen ging het hard, erg hard. Zeker met klasbak Harko erbij willen we nog wel eens uit de band springen als het bergop gaat (viaduct of zo). In de buurt van Drogeham wees Wim ons het huis van Pieter Weening. Dit vond Harko absoluut ondergeschikt aan het feit dat Doutzen Kroes ook uit deze omgeving komt (Eastermar). ´t Is maar wat je belangrijk vindt.

Op dit punt begon Bert te verlangen naar zijn huis en bad en zo besloten we ongeveer de kortste omweg naar huis te nemen. Dat hij het koersen nog niet is verleerd bleek wel, want hij wist met overmacht 2 sprints te winnen. In de volgende prikkel zullen wij weten of dit niet te veel van het goede was.

Vlak voor het viaduct van Mienscheer drukte Wickie het gas erop en met Wim in zijn wiel knalden ze met 45 de helling op. Met een halve banddikte klopte hij Wickie. De bocht naar Nuis was voor beide niet te maken omdat een andere wielerclub de weg versperde. Rechtdoor dan maar, uitrijden en terug het viaduct op om PdP te achterhalen. Hij reed 100m achter ons en kon op zijn gemak deze bocht wel draaien. Daarna ging bij hem het gas erop en het kostte ons een paar kilometer om op hem in te lopen. Over koersinzicht gesproken.

Nog maar even tot aan Tolbert en dan uitrijdend naar huis.

Statistieken:

65,50km in 2u 21m 35s
snelheid gem 27,8
snelheid max 41,6
hartslag gem 138
hartslag max 172

2 opmerkingen:

  1. Goed te lezen dat er in Leek ook gewerkt wordt. Maar liefst 5 ridders op pad en feitelijk 6, want ook ik zat vanochtend op de vélo. Een rondje om de gorges du Verdon van 92 km. Maar liefst 1900 hoogtemeters gedraaid. En passant de cirque de Vaudale ook meegenomen. Dit betekent nu een totaal van 8 Big noteringen. Nog twee te gaan en ik doe net als Harko officieel mee. Zie www. En dan iets met Big en Challenge of zo iets.
    Klasse PdP en mooi dat Bert er weer bij was vandaag.
    Groeten uit het zonnige en warme Frankrijk.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Officieus zouden de twee grootste luilakken (opa en PdP dus) maximaal 1,5 uur en gemiddeld 25 rijden. Dat werd dus even anders. Hoewel het gemiddelde niet heel veel hoger lag dan de 25 was dit wel weer ouderwets afzien. Behalve voor Harko dan. Die was net warm en ging dus nog even voor de 100. Klasbak dus wat ook bleek uit zijn versie van "op sleeptouw nemen". 4 Mannen die aan zijn zadel hangen terwijl de snelheid even hoog blijkt.. Vernam later van Wim dat er renners zijn die nog harder fietsen. Blij dat die niet aan de Dijklaan wonen.

    BeantwoordenVerwijderen