zondag 15 mei 2011

Stuk zonder titel 15 mei

Als je op de terugweg met wind in de rug moet gaan nadenken over de titel van het stuk en je komt er niet uit......

Vanmorgen in alle vroegte begonnen met de voorbereidingen voor een stormachtige rit. Het waait hier al weken abnormaal hard voor de tijd van het jaar. Volgens de buienradar zou er om 0920 1 bui ons plezier komen vergallen. Bij de eerste druppen speerde Wim soepel het viaduct op en wist als eerste een veilig heenkomen te vinden onder een boom. Dit belooft wat als wij bij regen de Ventoux gaan beklimmen, een top tijd.

Na deze bui begon de strijd richting Lauwersoog waar de koffie en belangrijker nog de appeltaart op ons wachtte. Wat een wind over de Fries/Groningse steppe, zeker kracht 5. Maar een beetje Dijkridder laat zich daardoor niet uit het veld slaan. Wij boekten goeie vorderingen met het door J-W bedachte doordraaiwisselsysteem. Normaal gaat dat op tijd, maar hij maakte er kilometers van zodat wij om de 2 kilometer van positie wisselden.
Opgemerkt moet worden dat door de enorme rallye-ervaring van deze coureur het er verdacht veel op leek dat hij, op de momenten dat we deels voor de wind of in de luwte reden, het kopwerk deed.

Na 1uur en 34 minuten konden we niet als enigen aan de koffie met appelgebak. Zo goed als alle renners uit het Noorden leken zich in Lauwersoog verzameld te hebben. Gelukkig gingen er een aantal weg zodat wij een tafel met uitzicht konden bemachtigen.
Wij lieten ons het gebak en vooral de tweede (gratis) kop koffie goed smaken. Bedankt Wim voor dit royale gebaar.

De weg terug wilden we niet helemaal hetzelfde rijden als heen en zo kwam het dat wij een omweg maakten over Munnikezijl die later een kortere route zou zijn.
Na ongeveer 22km reed Wim lek. Gelukkig hadden wij genoeg reservebanden bij ons om hem aan een lang ventiel te helpen. Band omgelegd en verder, maar het tempo was er een beetje uit.
Inclusief uitrijden reden we 78,24km in 2u 57m 11s. Op de Dijklaan waren Sterre en Harko het welkomstcomité na deze ware heldenrit.





Mijn statistieken:

 78,24km in 2u 57m 11s
Heen:                                Terug:
38,59km in 1u 35m 07s    37,67km in 1u 16m 26s
snelheid gem  24,4                    29,5
snelheid max  33,4                    55,5
hartslag gem  144                    146
hartslag max  162                    180

1 opmerking:

  1. Gaat nog steeds hartstikke goed met jouw/jullie trainingen. Voorrral doorrrgaan zo.....met Wim de Verschrikkelijke op kop.

    BeantwoordenVerwijderen