donderdag 26 mei 2011

Over de streep

Het lijkt wel of er steeds minder Dijkridders zijn. Op de vaste woensdagavond en zondagochtend is de groep nooit compleet en kost het veel moeite de ridders te verzamelen. Zelfs koffie met appelgebak werkt niet altijd meer. Er moest naar andere lokkertjes gezocht worden.

J-W vond er een. Hij beloofde PdP dat we niet sneller zouden rijden dan 25 รก 26km/h en dat maakte dat er woensdag 3 ridders aan de start stonden. Zelfs een route was al gepland en opgeslagen in de Garmin van J-W, 42km en ongeveer 2 uur in D0.
Wij hielden ons keurig aan de maximum snelheid en koersten via Roden naar Roderesch. De bedoeling was om daar in de richting van Norg te gaan en over Peest teug naar Leek. Omdat in de esch de weg opgebroken lag en een goed alternatief niet voor handen was besloten wij over te steken en via Alteveer op de oorspronkelijke route uit te komen.
Hadden we het maar nooit gedaan! Daar waar je je in Leek nog kunt redden met een simpel: "Moi", in het prachtige Noordenveld wordt er naar je gegromd weet J-W nu. Men weet zich simpelweg geen raad met een vriendelijk bedoelde groet en PdP dacht al dat het een beroepsmatige bekende van J-W was. Zulke situaties zijn gevaarlijker dan een speelse hond die naar je kuiten hapt.

De snelheid steeg door de opgelopen adrenaline en liep al snel tegen het maximum. Nu stonden wij voor de keuze of links naar Lieveren of rechts naar Langelo. Het werd rechts onder het klagelijk piepen van J-W's GPS die ons zo graag de juiste weg wilde wijzen. Terecht werd opgemerkt dat er zoveel te zien is als je niet jakkert. Prachtig is het Noordenveld in de zakkende avondzon.

We gingen nog even buurten bij Harko die een vergadering had op zijn school dachten we, maar de golf stond er niet. Bij Ubbena links (om de avondvierdaagse heen) richting Vries en door naar Eelde.
Af en toe wilde Patrick laten zien dat hij echt sneller kon dan die 26km, maar zijn snelheidsbegrenzer greep telkens goed in. Tussen Donderen en Peize ging het bijna mis. Daar belandden wij bijna op een schelpengruis fietspad wat enorm slecht is voor de banden en waar je bijna zeker lek rijdt. In het mulle zand kreeg Wickie zijn linker voet door een oude blessure niet snel genoeg uit de klip en verrichtte wat ongewild bodemonderzoek.
Gelegenheid voor J-W om de druppelaar te immiteren en ons wat rust te geven. In de naderende schemer gooide PdP het tempo iets omhoog, hij had stiekem aan zijn begrenzer geknoeid toen J-W en ik even niet keken. Vanaf Lieveren ging het snel en vlogen wij door Roden en Nietap naar huis.


Moesten wij PdP er telkens aan herinneren dat 26 het max was, nu trok hij ons voort en op het laatst moest hij toch nog even over de 30. Van uitrijden was geen sprake.

Statistieken:

53,6km in 2u 15m 33s   snelheid gem 23.7
                                       snelheid max 31.4
                                       hartslag gem 117 bpm
                                       hartslag max 141 bpm

1 opmerking:

  1. dank voor het in toom houden van mijn letterlijk stalen ros. had door het gedoseerd rijden nog wat energie over.
    mooie route; vaker doen.

    BeantwoordenVerwijderen