zondag 29 mei 2011

Eerzaam rondje?

Waren de vorige prikkels nog enigszins hoopvol doordat er meer dan 2 Ridders aantraden, vanmorgen was het een klein drama tijdens de zondagochtendprikkel. Slechts 2 Ridders en hun stalen rossen wilden van aquit. De anderen hadden echter wel goede of goed ingestudeerde smoezen paraat zodat we toch maar met z´n tweeën vertrokken.

Volgens de wandelgangverhalen was er een topkoers bij het Ronostrand en misschien dat we daar nog een glimp van Wim of Harko konden opvangen. Helaas moesten deze tere mannen binnen blijven vanwege de harde wind en koersten wij rap in de richting van Bakkeveen. Dit alles in een prima tempo en voor beide Ridders goed te trappen.

Het was duidelijk zichtbaar dat de laatste woensdagavondprikkel PdP zeer goed had gedaan. Hij had er zin an, want halverwege begon zijn tempo te stijgen en naderden wij zelfs de magische grens van 30km/h. Hier moest ik hem toch even herinneren aan het ons gestelde doel. Heeft hij zich al die tijd verstopt of moest hij er weer even aan proeven alvorens de sokken erin te zetten?
Ook vandaag zonder koffie en appelgebak, maar wel veel tegenwind gratis en voor niets. Vanaf Bakkeveen over Siegerswoude en Marum terug naar Leek. Geen ontvangstcomité, maar wel een lekkere warme douche.

Jammer dat J-W aan het camperen was en Bert (huis, huis, huis) en Paul (tennis) verhinderd waren.



Statistieken:

37,4km in 1u 33m 32s
snelheid gem 23,9 km/h
snelheid max 30,5 km/h
hartslag gem 121 bpm
hartslag max 139 bpm

Nabrander:
Zagen PdP en ik Harko en Wim vanmorgen niet, toen ik vanmiddag naar Assen wilde werd ik bij Roderesch tot stoppen gedwongen door een verkeerregelaar. "Ronde van het Ronostrand meneer!" zei de man. En inderdaad met veel kabaal en ge-escorteerd door motoragenten stoof het peloton renners voorbij. Harko zag ik niet, maar ik meende op de bezemwagen van VTL Wim te zien zitten met een heksenbezem onder zijn arm geklemd. Geen Fata Morgana of hallucinatie, het ging in een flits.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten