zondag 16 februari 2014

Freule in de zon

Daar stonden ze vanmorgen weer. Paraat als altijd en met de belofte van Piet de sluizen dicht te laten vertrokken wij om kwart voor 10. Broer X liet vanwege zijn ski-avontuur de rit voor wat ie was en de lege plek werd ingenomen door JumboBerenn, de neef van Wickie.

Bang als ik eerst was mijn retro Giant Ijuana na de renovatie te gebruiken, zo goed ging het onderweg. Jelmer had er een nieuwe trapas, crank en kabels opgezet en dat werd vanmorgen goed getest. Degelijk werk, want de bike gaf geen krimp. Aan het soepele trappen kon ik merken dat er in de laatste jaren een hoop ellende in de trapas was gaan zitten die er nu volledig uit was en ook de achterderailleur luisterde weer beter naar mij dan mijn kinderen.
Met een redelijke wind uit het westen vond KL204 dat we best weer eens richting Pingo's konden en daarna bij de Freule konden gaan kijken, al dan niet met koffie. Zo gezegd zo gedaan.

Voor de zoveelste keer trapten we in Bakkeveen door de geul en daar waar Wickie een aantal weken geleden zaaide in het openhouden van hekken werd er vandaag geoogst. Bij veel hekken konden we zo doorrijden omdat medefietsers ook een graantje van dit succes mee wilden pikken, zelfs de rennende dame van een paar weken terug voldeed de nota.

Niet altijd was het pad mooi hard zand. Op een gegeven moment dachten wij een prachtige doorsteek te hebben gevonden, maar dit deel van de route mondde uit in een soort moeras waar de fietsen tot over de assen in wegzakten. Fiets op de nek en kruip door sluip door terug naar het veilige pad.
Na het bezoek aan de Freule, waarbij JumboBerenn een innig omarmd stel overviel, vond KL204 dat we eens een andere route naar huis moesten nemen. Hij stelde voor om bij Ureterp rechtdoor te rijden en via Trimunt het zandpad naar Marum te nemen. PdP was direct voor en zo koersten wij naar Ureterp. Al rekenend kwamen we tot de ontdekking dat dit een kleine 10km extra en dus om zou zijn en dat KL204 dan niet op tijd op z'n feestje zou zijn. De route werd wederom gewijzigd en na Frieschepalen werd het Marum, Niebert en Nuis en vervolgens Tolbert. Voor het merendeel voor de wind en dat trapt lekker naar huis.




Nog 9 weken tot de AGR en er moet nog het nodige aan trainingsarbeid verricht worden en moet JumboBerenn nog een fiets. We zijn goed op weg

Vandaag 43,8km in 2u 7m 0s.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten