zondag 5 mei 2013

Bevrijdingsrit?

Wie gaat er mee voor een rustige rit? zo luidde de oproep op facebook. Velen bleek vanmorgen, ik telde in de gauwigheid 21 SFC-ers, vrouwen en mannen en een niet SFC-er, Paul. Bij vertrek bleek dat de SFC toch echt 2 afdelingen heeft, want de vrouwen verkozen hun eigen rit te rijden en zo moesten de mannen hetzelfde doen. Later bleek het verschil alleen te zitten in wel of geen terras onderweg.

Met z'n 14-en tegen de wind in over bekende wegen en paden richting Bakkeveen en Wijnjewoude. Zo op het eerste gezicht een kopie van de rit van een donderdagavond, maar niets was minder waar. Ergens tussen Wijnjewoude en Sparjebird vervingen we de achterbinnenband van de kapitein.
Met een nieuwe band en lucht richting Lippenhuizen (of all places) en Terwispel. Als je daarna al fietsend over het prachtige rechte stuk langs de Nije Feart Uilensprong links laat liggen, dan kan je vlak voor Warniahuizen rechts en via De Veenhoop naar Drachten.

De kopmannen deden behoorlijk hun best om ons het beste van Drachten te laten zien. Veel zigzagwerk dat helaas onderbroken werd door een gemiste bocht en een renner in de hekken. Gelukkig kon hij zelf opstaan en had verder geen schade. Nadat de ketting weer op z'n plek gelegd was konden we verder.
Niet altijd ging het even makkelijk en af en toe moest er voor ingehouden worden om de achterblijvers te laten aansluiten. Na Drachten weer even lucht en ook geen wolkje aan de lucht, zo mooi was het weer. Van Ureterp via Ureterp aan de Vaart en Frieschepalen op Marum aan en dan ben je alweer bijna thuis. Op de rotonde van Niebert viel de groep in tweeën, een deel ging via Tolbert en de rest via de Carolieweg.
Samen met Paul reed ik richting Dijklaan en vertelde hij mij dat hij nog nooit meer dan 80km had gereden, voorwaar een puike prestatie, een om in te lijsten.

Een prachtige rit onder uitstekende omstandigheden. Dat belooft wat voor volgende week.


Statistieken:

82,73km in 2u 55m 46s
snelheid gem 28,2
snelheid max 37,4
hartslag gem 125
hartslag max 150

Ondertussen is ook de route van de dames binnen, die in 3u 11m 46s 73,15km wegtrapten met een gemiddelde van 22,9 en een max van 30,2km/u.

Hun route staat op de volgende link: http://connect.garmin.com/activity/308274723#



Geen opmerkingen:

Een reactie posten