zondag 13 januari 2013

Klik, klick of click

Dan heb je eindelijk een leuke ATB, koop je er na anderhalf jaar mooie combipedalen op en lig je bij de eerste de beste hobbel op je plaat. Je trekt je rechtervoet uit het pedaal en je valt naar links. Even wennen dus.

Na het smeden van grootse plannen voor deze prachtige en vooral koude zondag zouden PdP en ik vroeg starten. PdP had afgelopen week zijn fiets eens flink op z'n donder laten geven door een bevriende fietsenmaker dus aan het materiaal zou het niet liggen. In dit geval was zijn jongste broer, de Kaasbroer, de spelbreker. Die is goed in feestjes geven en geeft ook wel eens een goede buikloop weg. Geveld door de elementen moest PdP met spijt in het hart voor vandaag afzeggen. Gelukkig deed hij dat op tijd zodat WH en ik niet hoefden te wachten.

Nu is ATB-en met Wim een mooi avontuur en zelden saai:
  • Hij weet de mooiste paden
  • Hij weet bijna overal de weg
  • Hij weet altijd en overal hoeveel kilometer we onderweg zijn
  • Hij weet overal en altijd alles van iets en iedereen

En toch heb ik hem vanmorgen een pad laten zien waar hij nog nooit, bewust, langs was geweest.
We reden een mooie koude rit met weinig wind. In het Langeloƫr bos veel gelijkgestemden en een goeie sfeer. Jammer dat een rijder van het 3-tal TFC-ers zoveel pech had met zijn achterwiel dat hij externe hulp nodig had. Gelukkig was op het moment dat wij hem spraken zijn vervoer al onderweg.
Mijn pech bestond er alleen uit dat ik af en toe bij het plotseling stilvallen van het tempo niet snel genoeg uit de trappers was en gedwongen bodemonderzoek moest verrichten. Maar goed alles went en volgende week zal het weer beter gaan.
Onderweg van Langelo naar Lieveren kan je op een gegeven moment links af richting het Lieverse Diep. Er loopt daar een mooi fietspad over de stuw naar Alteveer. Dit pad had Wim niet in zijn database. Halverwege kan je kiezen, of naar Roderesch of door het bos naar Roden. Wij deden het laatste en over mooie smalle bospaden bereikten wij Roden. 

Na 2 uur de fiets weer op de haak, de voeten warmen en onder de douche.



statistieken: 40,05km in 2u 6m 3s
snelheid gem: 19,1
snelheid max: 27,9
hartslag gem: 153
hartslag max: 173

Geen opmerkingen:

Een reactie posten