zondag 11 maart 2012

Prikkel naar Drachten

Wat een prachtige zondag met iets te veel wind, maar met 4 Dijkridders die er iets moois van wilden maken.
Paul bedacht onder aansporing van Wim een route die via Noordwijk en Drachten over Marum terug naar huis zou voeren. Zodra de skyline van Drachten in het zicht kwam was het linksaf onder of over de A7 terug naar huis.

Omdat Paul nog nooit zover Friesland was in geweest lag hier een prachtige taak voor Wim om hem wat ontwikkeling en beschaving bij te brengen. Ten eerste is het over de provinciegrens op zondag verboden met een piepende derailleur te rijden en bij gebrek aan olie werd dit al rijdend verholpen met een scheut sportdrank uit de bidon van Freek.
Als tweede moest de oudste dijk van noord nederland er aan geloven en op 3 stonden wij in de pauze te kijken naar motorcrossende mannen en vrouwen.

Van al dit moois kregen we prima energie en streden om de viaductcup van de verbindingsweg.
Trappend door Ureterp aan de Vaart, De Haar en Frieschepalen naar Marum. Haaks rechts naar het zuiden en via Jonkersvaart naar het Hoofddiep. Daar scheidden onze wegen. Paul en Patrick gingen links naar Leek en Wim en ik maakten een omweg via Zevenhuizen, De Haspel, Een-West en America, verder tegen de wind in via Nieuw-Roden naar huis.

               Waar onze wegen zich scheidden reden P&P via de roze lijn naar huis, F&W via de blauwe.

Statistieken:
64,38km in 2u 26m 09s
snelheid gem 26,4
snelheid max 46,2
hartslag gem 155
hartslag max 186



Geen opmerkingen:

Een reactie posten