zondag 26 februari 2012

Eerste rondje TFC 2012

Zaterdagochtend, prachtig weer, niet te koud en weinig wind. Ingrediƫnten voor een mooie rit. Vanaf het Sportcentrum Leek startte de TFC openingsrit van het nieuwe wielerseizoen. Na koffie en verzamelen vertrokken we om 9 uur met meer dan 20 renners, waaronder 3 dames, richting Midwolde. Het tempo zou zo rond de 27km/uur liggen.
Als nieuweling binnen de TFC keek ik mijn ogen uit. Reden wij als Dijkridders met maximaal 8 man, dit was voor een Dijkridder wel een erg grote groep. Desalniettemin ging het prachtig, behalve met de Garmin. Die voelde zich niet zo prettig en werd gestoord van andere hartbanden en cadansmeters. Na een kilometer of 20 maar eens een flinke reanimatie gedaan en daarna stond de 705 weer vol in het leven.

Na Midwolde langs de A7 om het Leekstermeer tussen Roden en Peize door naar Altena. Het weer bleef ons goed gezind en in redelijk tempo, na een druppelpauze, belandden wij in De Norgerberg. Die zat direct vol en na de koffie vertrokken wij richting Een en Bakkeveen.
Vanaf Bakkeveen al zigzaggend richting Leek, het eindpunt van deze rit.

In het tweede deel van de tocht veranderde het weer. De zon had er geen zin meer in en het begon harder te waaien. Tegen 12 uur waren we terug bij het sportcentrum en konden terugklijken op een geslaagde rit.


Afbeelding met dank aan Marco Tekstra, die de rit wel compleet in zijn navigatie had staan.


Van deze rit geen statistieken vanwege een op hol geslagen Garmin.

Gereden afstand ca 65km.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten