zondag 5 februari 2012

Prikkel?

Leek het er aanvankelijk op dat een aantal Ridders op de zondagochtend de helse koude zouden trotseren, op het laatste moment werd ervan afgezien. Om het lekkere zonnetje hoefden ze het niet te laten, maar de barre temperatuur (-10) gooide roet in het eten.

Desalniettemin was de zon wel een reden om de prikkel van de ochtend naar de middag te verschuiven. Niet op de fiets, maar wel op de schaats. Onder leiding van ijsmeester Kievit sr. werd een prachtige baan op de Dijklaanvijver geprepareerd en kon het feest beginnen. Maar liefst 5 Dijkridders (en later zelfs 6) prikkelden er lustig op los. Zelfs Wim waagde het op de schaatsen van PdP enkele ronden te rijden.



Niet alleen de Dijkridders waren op het ijs. Ook niet geridderde buurtgenoten genoten van de prachtige baan. Snelheidsduivel Harko ging na warmgereden te hebben nog even voluit op het Leekstermeer, want op hoge noren is "onze" baan iets te kort en de bochten iets te krap.



Was de baan voor ons als volwassenen prima te doen, voor de kinderen bleek het een waar walhalla. Sleeën van de helling, glijden en schaatsen op het ijs en voor sommigen meer liggend dan staand op het ijs. Geen wanklank werd gehoord en onderuit gaan afgedaan met: "hoort erbij."
De ijsmeester kon er maar geen genoeg van krijgen, hij breidde de baan steeds verder uit tot hij bij de duiker van de Windsingel niet verder kon. Maakte niet uit, want de baan was al 250 meter lang, dus een rondje van 500m.

Na de chocolademelk en brood met knakworst van Astrid en Diana begon de zon te dalen en werd het langzaamaan kouder. Tijd dus om, met de zon in het gezicht, de warmte weer op te zoeken.

PdP bewees dat hij naast ATB en Race ook op de schaats bijzonder goed uit de voeten kan. Laten we hopen dat het weer in deze vorm nog een tijdje aanhoudt.

Deze keer geen statistieken.

4 opmerkingen:

  1. Quote van de dag:

    'Het was zo koud vandaag dat ik een advocaat zag met de handen in zijn eigen zakken'.

    Tsja...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mooie foto's....maar wat weer een lullige opmerking van die PdP over onze gewaardeerde JW.....die beroepsgroep heeft het al zo moeilijk....
    gr.53

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ach, typisch PdP, een beetje stoken hier, een beetje stoken daar. Hier wat verdraaien, daar wat aandikken. Veel geblaat maar weinig wol.
    Groet, 49

    BeantwoordenVerwijderen
  4. http://www.citatenverzameling.com/archief/advocaat.htm

    BeantwoordenVerwijderen