zondag 11 december 2011

Vitrectomy

Zondagochtend met 5 Dijkridders op pad naar Appelscha. Twee auto's met 5 ATB's. Dat beloofde wat. Alleen Bert en Harko ontbraken.
Harko omdat hij training moest geven en van Bert wisten we het niet. Hij beantwoordde de vraag met een kreet als "verrekt om mie", zo'n beetje gronings voor ik heb geen zin.

Al met al een frisse start, want het was niet warm en dat zou het ook niet worden. Droog wel en weinig wind. Op de parkeerplaats waren we niet de enigen. Vol is een groot woord, maar voor de helft gevuld komt aardig in de buurt. Met Wim voorop omdat hij alle paden kent stortten wij ons bos, heide, zand en water in. 
Dat bos goed water vasthoudt bleek ook vandaag, want geen pad was droog en ons een weg banend door de modder schoot het natuurlijk voor geen meter op. Voor snelheidsmaniakken die ons achterop kwamen, veinsden wij afgelopen kettingen, met bagger volgelopen derailleurs en ander ongemak.

Mooi was het wel en volgens J-W, die vandaag met minder betablokkers reed dan normaal, moest je in volle vaart recht door een plas. De kortste weg met de minste schade. Gas erop was dus het devies.


Patrick had al aangekondigd dat als hij er flauw van zou zijn hij een kortere route zou nemen naar de parkeerplaats. Wij konden ons dat na 3 valpartijen goed voorstellen en samen met Paul voegde hij op 3/4 van de route de daad bij het woord.


De 3 overgebleven ridders ploeterden nog even door, maar je moet Wim gelijk geven, we hadden een kilometer of 2 een prachtig droog pad. Zonder verdere valpartijen bereikten wij een minuut of 5 na P&P de parkeerplaats. 
J-W weet nu hoe louterend een afspraak om 9 uur op een parkeerplaats kan zijn in plaats van naar de kerk te gaan.

Om de inwendige mens wat te versterken had ik een thermos koffie achterin de auto en na deze te hebben leeggedronken konden we warm naar Leek.
Bij Wim op de oprit ongeveer anderhalve kuub friese modder van de ATB's gespoten en naar huis, over tot de orde van de zondag.

Vanmiddag werd uit een mailtje van Bert duidelijk dat het "verrekt om mie" heel iets anders betekent, hij moet namelijk aan zijn linker oog geopereerd worden en dat wordt Vitrectomy genoemd. Vanaf deze plaats wensen wij Bert maandag veel sterkte en een spoedig herstel.


(Niet van belang zijnde) Statistieken:
18,48km in 1u 21m 12s
snelheid gem 13.7
snelheid max 31.4
hartslag gem 142
hartslag max 176

2 opmerkingen:

  1. goed verhaal, leuke foto's, lekkere koffie, glimmende fietsen.
    wat wil een mens nog meer...
    Heb een halve km meer gefietst maar er wel bijna een half uur langer over gedaan.
    Lekker spul dat Nokia

    BeantwoordenVerwijderen
  2. ahem, meer is natuurlijk minder.

    BeantwoordenVerwijderen