zaterdag 15 oktober 2011

Ameland


Nog voor wij gistermiddag de auto hadden uitgepakt stond er al een kleine Dijkridder te drammen om met de fiets naar het strand te gaan. Hij wilde niets liever dan fietsen naar en op het strand. Dus... papa en mama op de ATB en M&M op hun eigen fietsen richting strand.
Gelukkig is het strand op Ameland nooit ver weg en waren we er binnen het kwartier. Natuurlijk geen Dijkridderstempo, maar de kleine man kan aardig trappen. Fietsen op het strand viel hem behoorlijk tegen en zijn zus nog meer. Beloofd dat als ze het nog eens zouden doen er chocolademelk met slagroom gedronken zou worden.

Vanmorgen (zaterdag) werd ik om half 7 door Maurits gewekt met de vraag of we op het strand gingen fietsen. Na het ontbijt in stralend weer weer richting strand en na de chocomel het strand op de fiets onveilig gemaakt. Vervolgens volgens Dijkriddertraditie koffie met appeltaart genuttigd.


Om toch een beetje solidair te zijn met de mannen in Leek reed ik vanmiddag een kort rondje Ameland op de ATB. Wellicht dat zij hier moed uit putten voor hun zware klus van zondag.


Begonnen in Ballum met de wind mee richting de vuurtoren van Hollum, linksaf door het bos naar de waddenkant van het eiland. Tegen de wind in langs de zuidkant buitendijks gereden tot aan Nes. Door Nes richting Noordzeestrand en over het strand met de wind mee naar de vuurtoren.
Over het harde strand fietst het prima en kon ik boven de 30 rijden, maar op de nattere stukken zakte ik weg in het zand en daalde als vanzelfsprekend ook de snelheid. Prachtig om eens te doen.




Statistieken:

36,26km in 1u 43m 42s
Snelheid gem: 21,0
Snelheid max: 32,9
Hartslag gem: 153
Hartslag max: 176

Geen opmerkingen:

Een reactie posten